Lover å kvitte seg med vei-pengene

Veidirektøren lover å skjerpe seg og vil bruke 670 mill på en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Vegdirektoratet klarer ikke bruke opp pengene dine

  (Dagbladet.no): - Av og til får vi litt ekstra penger på sommeren, og de er jo helt umulig å få brukt opp det året! Det sier Vegdirektoratets vegdirektør Olav Søfteland til Dagbladet.no. Det er Stortingets bevilgninger i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett som er klin umulig å få brukt opp for den veibyggende etaten. Resten av årsbudsjettet er også en paranøtt å knekke, en 670 millioners knipe. For så mye er det igjen av budsjettet for 2004, mens året raskt ebber ut.

  Og de ansvarlige for dette budsjettet er foruten veidirektøren selv, også utbyggingsdirektør Lars Akselsen, det bekrefter Søfteland overfor Dagbladet.no.

  Vanskelig å punge ut

  Vegdirektoratet sier det er beklagelig med det de kaller «underforbruk» av penger i etaten. Dine skattepenger som er overført til etaten fordi nordmenn skal kjøre på bedre veier hoper seg sånn opp at man kan fristes til å spørre om man ikke burde bruke litt av pengene i oljefondet for å finne ut hvordan alle disse pengene skal brukes opp.

  - Dette er for mye ubrukt, innrømmer Søfteland, som legger til at Veivesenet ofte får kritikk for å bruke for mye penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.