Eldreomsorg:

Lover å rydde opp: - Det er totalt uakseptabelt at eldre dopes ned

Frp har eldreomsorg som sin fanesak. Eldregeneral Bård Hoksrud mener lokalpolitikerne ikke gjør jobben sin.

NOE MÅ GJØRES: Dette bildet ble tatt da Frps eldregeneral Bård Hoksrud var på besøk på Fagerborghjemmet i Oslo i fjor. Fortsatt er underernæring og overmedisinering et stort problem.  Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
NOE MÅ GJØRES: Dette bildet ble tatt da Frps eldregeneral Bård Hoksrud var på besøk på Fagerborghjemmet i Oslo i fjor. Fortsatt er underernæring og overmedisinering et stort problem.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NY SERIE - ELDRESVIKET: «De satte mat foran ham og dyttet ham inntil bordet, men ingen hjalp ham med å spise. Thoralf visste ikke at det var mat»

- Hver valgkamp loves det endring i eldreomsorgen, men vi er fortsatt der vi var for 20 år siden.

- Nå kan vi ikke la lokalpolitikerne nedprioritere eldre lenger. Frp mener staten må ta større ansvar for eldreomsorgen, sier Hoksrud.

Han er dessverre godt kjent med overmedisinering og underernæring ved norske sykehjem.

- Staten må ta større ansvar for eldreomsorgen, også større finansieringsansvar. Det er for store forskjeller i eldreomsorgen, avhengig av hvordan kommunene prioriterer, fortsetter Hoksrud.

- Uakseptabelt

I gårsdagens Magasinet fortalte Dagbladet hvordan én av to pleietrengende eldre er underernærte. I snitt bruker sykehjemspasienter sju legemidler fast.

- Det er totalt uakseptabelt at eldre dopes ned. Vi må få ryddet opp i legemiddelbruken. Medisiner koster. Vi bør heller bruke mer penger på mat og aktiviteter.

- Jeg har møtt pårørende som har følt at mor eller far har vært dopet ned. Overforbruk av medisiner er et stort problem ved norske sykehjem. Det skyldes ofte at de ikke får maten og aktiviteten de trenger. Får man ikke god mat og ikke nok aktivitet, blir man urolig. Underernæring og overforbruk av medisiner henger tett sammen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer