Lover å rydde opp i kontraktene

Svenska Föreningen lover å rydde opp hvis kontraktene deres er ulovlige. De lover også å møte alle de 200 beboerne i nærmeste framtid.

- «Kick-start»: Niklas Johansson (23), en av eierne i Svenska Föreningen, sier at de tilbyr en «kick-start» i Oslo for svenske ungdommer som ønsker å jobbe. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
- «Kick-start»: Niklas Johansson (23), en av eierne i Svenska Föreningen, sier at de tilbyr en «kick-start» i Oslo for svenske ungdommer som ønsker å jobbe. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan love at vi skal rydde opp, hvis det er sånn at vi har ulovlige kontrakter, sier Robert Crnalic, daglig leder og eier i «Svenska föreningen».

Robert leier sammen med kameraten Niklas Johansson ut leiligheter til svensker som ønsker å etablere seg i Oslo. De har drevet firmaet siden august 2009.

Nye kontrakter Da de fikk beskjed om at Leieboerforeningen mener kontraktene de har med de 200 leietakerne er ulovlig, begynte de arbeidet med å lage nye kontrakter. I dag krever de gebyrer på 3000 kroner av beboerne, men dette er ikke lovlig.

- Vi er lovet å få utkast til nye kontrakter fra vår advokat i morgen. Når vi har fått det utkastet skal vi dra rundt i alle leilighetene vi har og snakke med beboerne om hvordan vi gjør dette, sier Crnalic, som ikke ønsker å kommentere om kontraktene er ulovlige eller ikke før han har snakket med sin advokat.

Robert og Niklas møtte hverandre da de selv bodde i en av «Svenska föreningens» leiligheter. De ble venner og bestemte seg for å overta bedriften for halvannet år siden.

- Ingenting å skjule - Vi tok over et synkende skip og har brukt de siste 18 månedene på å bedre standarden i leilighetene og ordne opp i forholdene etter de gamle eierne, sier Niklas Johansson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer