Lover å rydde opp i kontraktene

Svenska Föreningen lover å rydde opp hvis kontraktene deres er ulovlige. De lover også å møte alle de 200 beboerne i nærmeste framtid.

- «Kick-start»: Niklas Johansson (23), en av eierne i Svenska Föreningen, sier at de tilbyr en «kick-start» i Oslo for svenske ungdommer som ønsker å jobbe. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
- «Kick-start»: Niklas Johansson (23), en av eierne i Svenska Föreningen, sier at de tilbyr en «kick-start» i Oslo for svenske ungdommer som ønsker å jobbe. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan love at vi skal rydde opp, hvis det er sånn at vi har ulovlige kontrakter, sier Robert Crnalic, daglig leder og eier i «Svenska föreningen».

Robert leier sammen med kameraten Niklas Johansson ut leiligheter til svensker som ønsker å etablere seg i Oslo. De har drevet firmaet siden august 2009.

Nye kontrakter Da de fikk beskjed om at Leieboerforeningen mener kontraktene de har med de 200 leietakerne er ulovlig, begynte de arbeidet med å lage nye kontrakter. I dag krever de gebyrer på 3000 kroner av beboerne, men dette er ikke lovlig.

- Vi er lovet å få utkast til nye kontrakter fra vår advokat i morgen. Når vi har fått det utkastet skal vi dra rundt i alle leilighetene vi har og snakke med beboerne om hvordan vi gjør dette, sier Crnalic, som ikke ønsker å kommentere om kontraktene er ulovlige eller ikke før han har snakket med sin advokat.

Robert og Niklas møtte hverandre da de selv bodde i en av «Svenska föreningens» leiligheter. De ble venner og bestemte seg for å overta bedriften for halvannet år siden.

- Ingenting å skjule - Vi tok over et synkende skip og har brukt de siste 18 månedene på å bedre standarden i leilighetene og ordne opp i forholdene etter de gamle eierne, sier Niklas Johansson.

Til tross for at foreningen får inn over 45 000 i husleie i flere av leilighetene de disponerer, går de i underskudd i enkelte av gårdene.

- Vi har ingenting å skjule og ønsker å gjøre en god og grundig jobb. Konspetet vårt er at man kan komme til Oslo og få seg leilighet uten å ha jobb og penger til høye depositum. De fleste bor her i noen få måneder før de flytter inn i kollektiv sammen med venner de får i «Svenska föreningen». De får en «kick start» i Oslo, sier Niklas.