Donald Trump:

Lover å ta mug shot

Politisjefen utelukker spesialbehandling dersom Trump blir tiltalt.

SLIPPER IKKE UNNA: USAs tidligere president, Donald Trump. Foto: Chandan Khanna / AFP / NTB
SLIPPER IKKE UNNA: USAs tidligere president, Donald Trump. Foto: Chandan Khanna / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politisjefen i Fulton County i delstaten Georgia i USA, Patrick Labat, utelukker spesialbehandling dersom tidligere president Donald Trump blir tiltalt der.

Det var seint tirsdag kveld det ble klart at Donald Trump er tiltalt på fire punkter for forsøk på å omgjøre valget han tapte i 2020. Det er den tredje saken Trump nå er tiltalt i. Fra før av er han tiltalt i den såkalte hysjpengesaken og i dokumentsaken.

Distriktsadvokaten i Fulton Country, Fani T. Willis, har gitt uttrykk for at hun vil komme med en tiltale i saken innen midten av måneden.

Politisjefen sa at de ville følge normal praksis, og at den tidligere presidentens status ikke spiller en rolle.

- Vi vil ha mug shots klare for deg, sa Labat under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, ifølge The New York Times.

Hvis det skjer, vil Trump være den første tidligere presidenten med et mug shot, skriver The Washington Post.

Sammen med andre rettshåndhevende myndigheter, har politisjefen i flere måneder forberedt seg på mulige problemer rundt den omfattende statlige etterforskningen av valginnblanding fra Trump og hans allierte i Atlanta.

Det har dukket opp utallige trusler rettet mot politisjefen, distriktsadvokaten og lokale dommere de siste månedene, sa Laban ifølge The New York Times.

- Truslene har vært mange: på e-post, tekstmelding og personlige telefonsamtaler, fortalte politisjefen under pressekonferansen, ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer