Lover aksjoner mot Greenpeace

Til sommeren legger Greenpeace ut på sin turné langs norskekysten. Kystens mann, Steinar Bastesen, tror det er på tide med aksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag lanserte Greenpeace sommerens program i Ålesund. Organisasjonen har planer om å besøke 15 havner langs kysten for å informere om sine synspunkter mot norsk hvalfangst.

- Tida er moden for en fredeligere linje. Vi ønsker å komme i dialog med folk. Nå bør det bli er slutt på den aggressive omgangsformen vi har hatt med hverandre, sier Greenpeaces aksjonsleder Frode Pleym til Dagbladet, og sikter til 12. juli 1999, da kapteinen på hvalfangstskipet Kato skjøt med rifleskudd mot Greenpeace-aktivister.

Men lederen av Kystpartiet, stortingsrepresentant Steinar Bastesen, er ikke imponert. Han mener at han i en Greenpeace-rapport fra 24. juni 1996 blir omtalt som drapsmann. Og aksjonsleder Pleym er ikke villig til å trekke tilbake drapsbeskyldningene.

- Gjort er gjort og spist er spist. Jeg vil ikke kommentere noe som sto på trykk for mange år siden, sier Pleym.

- Greenpeaces nye linje begynner ikke bra. Jeg kan love at kystens befolkning vil reagere på Greenpeaces nye utspill. Disse tullingene burde forbigås i stillhet, sier Bastesen.

Han oppfordrer hvalfangere og alle andre Greenpeace-motstandere til å aksjonere ved å vise Greenpeace ryggen når de legger til i havna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer