Lover at de skal løse et av «verdens største mysterier»

Danske forskere skal jakte på «Nessie».

MYTEN: Det kjente bildet «Surgeon's Photography», som angivelig viser et monster i innsjøen «Loch Ness» er over 80 år gammelt. Foto: Scanpix
MYTEN: Det kjente bildet «Surgeon's Photography», som angivelig viser et monster i innsjøen «Loch Ness» er over 80 år gammelt. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et team av forskere med deltakelse fra Naturhistorisk Museum i København lover nå at de skal løse mysteriet om Loch Ness-monsteret, kjent som «Nessie», skriver Forskning.no.

På hjemmesiden til forskningsgruppen lover de at de skal løse et av «verdens største mysterier». Forskningsgruppen kaller seg Loch Ness Hunters.

Lederen av prosjektet, Neil Gemmel, som er professor ved University of Otago, New Zealand, har uttalt til nyhetsbyrået AP at det er usannsynlig at de vil finne et monster, men at de vil teste det.

Prosjektet møter imidlertid kritikk fra Alessandro Palci, som forsker på reptiler ved Flinders University i Australia.

- Bortkastet tid og penger

Til videnskap.dk har Palci uttalt at han synes prosjektet er latterlig og at forskerne verken kan bevise eller avvise at Loch Ness-uhyret finnes ved å analysere DNA fra innsjøen.

- Det er bortkastet tid og penger. Hvis vi forestiller oss at de finner DNA fra et forhistorisk vesen- hva skal de sammenligne det med? spør han.

Ifølge Palci finnes det nemlig ingen database som har DNA fra plesiosaurer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer