Lover besøkende en helt ny opplevelse

Avslører planene for hva du kan se i Colosseum i 2023.

POPULÆRT: Millioner av turister besøker hvert år Colosseum. Om to år blir opplevelsen enda mer spesiell. Foto: AP / NTB
POPULÆRT: Millioner av turister besøker hvert år Colosseum. Om to år blir opplevelsen enda mer spesiell. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

180 millioner kroner er prisen, når et nytt gulv skal bygges i Colosseum i Roma. Det kommer fram av de nye planene for turistmagneten, presentert av Italias kulturminister, Dario Franceschini.

Den spesielle konstruksjonen skal gi de sju millionene årlige turister og besøkende en helt ny opplevelse når de tar turen til stedet hvor gladiatorene kjempet, skriver The Guardian.

Ny opplevelse

Arkitekt- og ingeniørselskapet Milan Ingegneria har nylig vunnet anbudet for jobben. Nå starter snart arbeidet med å bygge det som beskrives som et uttrekkbart gulv.

Installasjonen skal gi de besøkende en helt ny opplevelse og et annet inntrykk sammenliknet med tidligere. Blant annet blir det mulig å se arenaen området hvor kamper ble utkjempet på liv og død fra nye vinkler.

Fjernet på 1800-tallet

- I 2023 vil vi få arenaen tilbake i all sin prakt, sier kulturminister Franceschini om attraksjonen som i sin tid ble bygget med en kapasitet på 60 000 tilskuere.

Det opprinnelige gulvet i Colosseum ble fjernet på slutten av 1800-tallet, i forbindelse med arkeologiske utgravinger. Så seint som i 2010 fikk besøkende mulighet til å se blant annet tunnelene hvor gladiatorene og dyrene de kjempet mot, oppholdt seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer