Strømkrisa

Lover billigere drivstoff nå

Ap-leder Jonas Gahr Støre avslører overfor Dagbladet at regjeringen hans kommer til å redusere drivstoffavgiftene i neste års statsbudsjett. Statsministeren sier at han er bekymret for de økende strømprisene.

BLEMME: Det er ikke alltid så lett å tre inn i rollen som statsminister. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høye strømpriser og økte matvarepriser gjør det nødvendig med en krisepakke til den vanlige mannen i gata, fortalte Frp-leder Sylvi Listhaug i Stortinget i dag.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte samtidig til sin første spørretime som regjeringens leder, og begynte med å omtale Erna Solberg som «statsminister» - til stor latter fra stortingssalen.

Støre pekte videre på regjeringens økte bostøtte som et grep han har tatt for å bistå vanlige folk i møte med stadig høyere strømpriser.

Billigere drivstoff

Overfor Dagbladet, etter spørretimen, lover Ap-lederen grep når den ferske regjeringen legger frem sine endringer til statsbudsjettet 8. november.

Da skal drivstoffavgiftene ned, ifølge Støre.

- Vi vil også ha en politikk som kutter avgifter som treffer vanlige folk. Både når det gjelder avgifter på drivstoff og strøm, vil vi se på dette i vårt tilleggsbudsjett, sier Støre til Dagbladet i Vandrehallen.

- Du lover at det kommer tiltak 8. november som hjelper folk som nå får mange tusenlapper ekstra i strømregning?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer