Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lover billigere mat

De store matkjedene putter priskuttene på kjøtt i egne lommer i stedet for å senke prisene. Nå vil regjeringen senke matmomsen for å få ned prisene på mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå viser at kjøttprisene i butikkene ikke er blitt billigere, til tross for at prisen til bonden er redusert.

Undersøkelsen er foretatt i 700 matvarebutikker, og viser at prisen til bonden og engrosprisene har gått ned, men at kjøttprisene i butikkene fortsatt er like høy. Det er Landbruksdepartementet som har bestilt undersøkelsen.

- Noen har brukt nedgangen i prisene til bønder og slaktere for å øke sin egen fortjeneste, sier landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen til NRK.

Hanssen varsler at regjeringen kommer til å bruke momsen for å få ned matvareprisene. Regjeringen vil legge fram et forslag om endring av matmomsen i statsbudsjettet som legges fram i høst.

(NTB)