Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lover dusør til den som tar livet av filmskaper

En pakistansk minister lover 100.000 dollar til den som dreper mannen bak den antiislamske filmen «Innocence of Muslims».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beløpet tilsvarer nesten 600.000 kroner.

Filmen, som håner muslimenes viktigste profet Muhammed, er produsert i USA og har skapt voldsomme reaksjoner i muslimske land.

- Jeg kunngjør i dag at hvis noen vil drepe denne gudsbespotteren som har misbrukt den hellige profeten, vil jeg gi den personen en belønning på 100.000 dollar, sa jernbaneminister Ghulam Ahmed Bilour lørdag.

Han inviterte også fundamentalistene i Taliban og terrornettverket al-Qaida til å delta i den «edle gjerningen».

Nakoula Basseley Nakoula (55) ble for vel en uke siden avslørt som mannen bak filmen. Den 55 år gamle koptiske egypteren, som har vært dømt for bedrageri, har innrømmet at han arbeidet med filmen. Han ble avhørt av politiet før han gikk under jorda med sin familie.

I den amatørmessige filmen fremstilles profeten som en blodtørstig skjørtejeger. Etter at den for alvor ble kjent i muslimske land for et par uker siden, ble amerikanske ambassader stormet i Tunisia, Sudan og Jemen. Også i land som Libanon og Egypt ble det gjennomført voldelige antiamerikanske demonstrasjoner.

I Libya ble den amerikanske ambassadøren drept i et angrep mot USAs konsulat i byen Benghazi. Angrepet skjedde mens det pågikk en demonstrasjon mot filmen utenfor konsulatet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media