Lover eldre hotellservice, vin og og luksus

Stordalen vil bygge sykehjem.

INTERESSERT: Hotellkongen Petter Stordalen er klar for å se på mulighetene for sykehjemshoteller, hvis politikerne gjør det mulig. Han lover hotellstandard hele året hvfor samme pris som staten betaler for dagens institusjonsplasser. FOTO: SCANPIX
INTERESSERT: Hotellkongen Petter Stordalen er klar for å se på mulighetene for sykehjemshoteller, hvis politikerne gjør det mulig. Han lover hotellstandard hele året hvfor samme pris som staten betaler for dagens institusjonsplasser. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| GARDERMOEN (Dagbladet.no):
Carl I. Hagen sender en invitt til Petter Stordalen og andre hotelleiere om å etablere eldreboliger i hoteller med ledig kapasitet.

Hotellmilliardæren svarer offensivt. Han har allerede tenkt tanken, og mener Hagen kommer med en god idé.

- Jeg leverer enerom, luksus, full hotellservice, økologisk frokost, vin inkludert og stell 24 timer i døgnet, sier Stordalen til Dagbladet.no

Stykkpris
Hvis Fremskrittspartiet kommer til makten, vil Hagen etablere et finansieringssystem der midlene følger personen.

- Når fru Nilsen er godkjent som pleiepasient, vil hun med vårt opplegg kunne kjøpe tjenester for 500.000-600.000 kr. Da skal hun kunne velge selv om hun vil legge seg inn på et offentlig sykehjem eller på en privat institusjon, for eksempel i et ombygd hotell, sier Hagen til Dagbladet.no.

Stordalen har gjort unna regnestykket, og sier det ikke vil ta lang tid før han kan levere et fullverdig tilbud til et prøveprosjekt.

- Det tar under 24 måneder å få opp 10 anlegg — jeg er klar for et prøveprosjekt. Da har vi raskt 2000 enkeltrom, sier milliardæren.

Ombygde hoteller
Hagen tror både finanskrisa og eldrebølgen gjør at hans forslag vil ha stor suksess.

- Vi hører om hoteller med 50-60 prosent kapasitet. Derfor vil jeg tro at det i økonomiske nedgangstider kan være en interessant tanke. Hotellene har jo fasilitetene, dusj og wc på hvert rom, rengjøring, tøyvask og matservering. Jeg ser for meg at man kan slå sammen noen rom til oppholdsstue, sier Frp-veteranen.

Carl I. Hagen poengterer at et slikt opplegg er god butikk både for Petter Stordalen og fru Nilsen.

- Dersom Stordalen ønsker det, kommer jeg gjerne til Choice-kjeden for å redegjøre for mulighetene, sier Frp-nestoren.

- Det er absolutt interessant, svarer Stordalen.

- Spennende
Han sier han holder seg unna de politiske beslutningene rundt temaet, men hvis muligheten byr seg, og finansieringen blir forutsigbar, er han på plass.

- Dette er spennende og noe vi vil se på. Kommer det et politisk vedtak, kommer vi, sier Petter Stordalen til Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer