Brødleksen

Lover endringer etter brødleksa: - Rein galskap

Utdanningspolitikere mener mat og helse-leksa på over tusen ord er et eksempel på hvor galt det kan bli. De har nye planer i gjære.

- GALSKAP: Er politikernes reaksjon på brødbakeleksa elevene ved Kannik skole i Stavanger fikk med seg hjem. Foto: NTB Scanpix
- GALSKAP: Er politikernes reaksjon på brødbakeleksa elevene ved Kannik skole i Stavanger fikk med seg hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brødleksa som elevene ved Kannik skole i Stavanger fikk med seg hjem har skapt stort engasjement her til lands.

Elevene måtte gjennom en mat og helse-lekse på over tusen ord for å løse oppgaven med å bake et eget grovbrød hjemme. En venninne av en av 9.-klassingenes mammaer kom i helga med et flammende innlegg der hennes beskjed er: «Det er nok nå!»

Saken har også nådd Stortinget og regjeringsapparatet de siste dagene. Politikerne er mildt sagt oppgitt over omfanget av hjemmeleksa.

- Ren galskap

Stortingsrepresentant og medlem i utdanningskomiteen Torstein Tvedt Solberg (Ap) er en av dem som har engasjert seg.

- Dette er et eksempel på hvor galt det kan bli. Det jeg synes er litt skremmende, er at dette ikke er et enkelttilfelle. Enkelte lekser er ute av kontroll, men det er eksempler på prestasjonspress i norske skoler, sier siddisen til Dagbladet.

Heller ikke Senterpartiets Marit Arnstad er imponert.

- Jeg tenker det er rein galskap å sende dette som lekse hjem. Det er en måte å utforme lekser på som teoretiserer ihjel en praktisk oppgave. Det fratar elevene enhver lyst til å gjennomføre oppgaven og er et kremeksempel på hvordan å ikke gjøre det for å motivere elever, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer