Lover flere terrorangrep i Vesten

Mann med australsk aksent og finlandshette på arabisk fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  I et videoopptak som ble sendt på satellittkanalen Al-Arabiya i Dubai og sendt i reprise på australsk fjernsyn, opptrer en maskert mann med kampklær og automatvåpen. På båndet advarer mannen at flere terroristangrep vil bli gjennomført i Vesten. 

Deretter angriper og fordømmer han den amerikanske presidenten Geroge W. Bush og den britiske statsministeren Tony Blair for USAs og Storbritannias innblanding i Iraq, skriver The Daily Telegraph.


Skrøt av angrep

Den maskerte mannen skrøt av det nylige angrepet som drepte amerikanske soldattropper i Afghanistan. På videobåndet blir det også vist et utydelig filmklipp. I følge mannen skal dette være bilder av et rakettangrep på et helikopter som drepte 16 amerikanske soldater i juni.

Han hevdet at en gruppe al-Qaida-soldater gjennomførte dette rakettangrepet.

- Dyrene under Islam vil ikke bare la dere drepe våre familier i Palestina, Afghanistan, Kashmir, Balkan-øyene, Indonesia, Kaukasus og andre steder, skal han ha sagt på videobåndet.

- Det er tid for å være likeverdige. Idet dere dreper oss, blir dere drept. Idet dere bomber oss, bomber vi dere, understrekte mannen.

Video granskes

En talskvinne fra regjeringsadvokatkontoret forteller i dag at det australske etterretningsvesenet, også kalt ASIO, undersøker videoen og vurderer trusselen nøye.

- Vi har blitt fortalt at ASIO ser veldig nøye på filmen og at de vil holde oss informert om utviklinger, sa talskvinnen i følge The Daily Telegraph.

Hvor ekte videopptaket er, har ikke blitt bekreftet enda.

TRUER: En mann med automatvåpen og finlandshette truet Vesten med flere terrorangrep i et videoklipp vist på fjernsynskanalen Al Arabiya tirsdag 9. august.