Lover flytting av balkongbommen: - Å dæven

Ap's miljøpolitiske talsperson Andreas Halse sier bommen som sperrer for balkongutsikten til Arne Øystese, må flyttes på.

KNUSENDE: Til tross for sin miljøentusiasme er folk Dagbladet har snakket med lite imponert over denne bomringsplasseringen. Reporter: Amanda Walnum. Video: Malene Storrusten / Dagbladet TV Vis mer

En av de 53 nye bomstasjonene i Oslo er montert rett foran balkongen til Arne B. Øystese på Torshov i Oslo.

Han har tidligere har blitt intervjuet av Dagsavisen om saken.

Fra balkongen i leiligheten ser han nå rett inn i bommen, som nærmest krummer seg rundt rekkverket på balkongen hans.

- Å, dæven

Øystese sier han ble sjokkert over plasseringen, og at verken han, naboer eller sameiet han bor i ble varslet.

- Før hadde jeg en åpen utsikt, mens nå ruver denne masta en meter foran meg, sier Øystese til Dagbladet.

Øystese mener at informasjonen han har fått om at bomstasjonen skulle settes opp over hans balkong, har vært dårlig. Han sier han fikk brev fra Statens vegvesen den 14. mai i år, der de tilbød seg å komme på befaring. Ei knapp uke seinere var masta satt opp.

1. juni ble de nye bompengestasjonene skrudd på. Arbeiderpartiet bystyrepolitiker og fraksjonsleder i samferdsels- og miljøkomiteen, Andreas Hasle, er ikke videre imponert over plasseringen av bommen.

- Min første tanke var: å dæven, dette var dumt. Så ringte jeg Oslopakke 3-sekretariatet for å prøve å finne ut av fakta. Dette må vi gjøre noe med, sier Halse til Dagbladet om den nye bomstasjonen.

- Regner med å bli hørt

- Hva kan dere gjøre?

- Vi kommer til å følge opp dette overfor Statens vegvesen, som har ansvaret for plassering av bommene. Jeg regner med at vi blir hørt, sier han.

Overfor Dagsavisen sier prosjektleder i Statens vegvesen, Anne-Grethe Nordahl at de tar kritikk for at de ikke ga direkte beskjed til dette borettslaget da forslaget lå på høring.

- Plasseringen har blitt valgt ut ifra hvor det er plass, sier hun til avisa, og legger til at den står på lovlig grunn.

- Må flyttes

Aina Stenersen, Frp's førstekandidat i Oslo, mener også at bommen må flyttes.

- Jeg mener at det er en selvfølge at denne bommen skal flyttes. Både verdien på leiligheten synker, beboere er ikke godt nok informert, og her er det gjort mange feil. Så det er en selvfølge at bommen skal flyttes, sier hun til Dagbladet.

Andreas Halse, som er Ap i Oslos miljøpolitiske talsperson, sier de ikke har fått klager på liknende saker som balkongbommen på Torshov.

- Nei, ikke som likner på dette, sier han til Dagbladet.

Daglig leder for Aktiv Eiendomsmegling på Grünerløkka/Torshov, Thomas Wahl, sier at han umiddelbart tenker at det ikke er OK å få en bom foran balkongen.

- Jeg ville overhodet ikke hatt det selv, sier han - og legger til at hans erfaring er at de færreste ville det.

- Dersom to identiske leiligheter selges samtidig, der en har en bom i fleisen og den andre ikke har det, ville ni av ti valgt leiligheten uten bom, sier mekleren.