Lover full barnehagedekning. Igjen.

Og opprettholder maksprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dagens budsjettforslag ønsker regjeringen å legge til rette for at alle familier som ønsker det, skal få barnehageplass i 2008.

Kunnskapsdepartementet foreslår å øke bevilgningene til barnehageformål med 3,6 milliarder kroner. En slik budsjettøkning vil føre til at det blir bygget 7 700 nye heltidsplasser og 3 900 barn vil få plass i barnehage. Det vil si at barn som nå har en barnehageplass på mindre enn 100 prosent, vil bli tilbudt heltidsplass.

Kunnskapsdepartementet ønsker også å styrke utbyggingen av barnehageplasser i 2008, og forslår å bevilge 372 millioner til drift og utbygging, samt 2.3 milliarder til fullfinansiering av plasser opprettet i 2006 og 2007.

Foreldrebetalingen på 2330 per måned vil bli opprettholdt. Regjeringen ønsker også å øke tillegget i fradraget for pass og stell av barn med 10 000 kroner for hvert barn utover det første. Med dette forslaget vil en familie med to barn i barnehage kunne spare 425 kroner per måned.

- Regjeringens mål er at prisen skal være så lav at alle som ønsker det, skal ha råd til å betale for en barnehageplass av god kvalitet, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer