Lover full barnehagedekning. Igjen.

Og opprettholder maksprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dagens budsjettforslag ønsker regjeringen å legge til rette for at alle familier som ønsker det, skal få barnehageplass i 2008.

Kunnskapsdepartementet foreslår å øke bevilgningene til barnehageformål med 3,6 milliarder kroner. En slik budsjettøkning vil føre til at det blir bygget 7 700 nye heltidsplasser og 3 900 barn vil få plass i barnehage. Det vil si at barn som nå har en barnehageplass på mindre enn 100 prosent, vil bli tilbudt heltidsplass.

Kunnskapsdepartementet ønsker også å styrke utbyggingen av barnehageplasser i 2008, og forslår å bevilge 372 millioner til drift og utbygging, samt 2.3 milliarder til fullfinansiering av plasser opprettet i 2006 og 2007.

Foreldrebetalingen på 2330 per måned vil bli opprettholdt. Regjeringen ønsker også å øke tillegget i fradraget for pass og stell av barn med 10 000 kroner for hvert barn utover det første. Med dette forslaget vil en familie med to barn i barnehage kunne spare 425 kroner per måned.

- Regjeringens mål er at prisen skal være så lav at alle som ønsker det, skal ha råd til å betale for en barnehageplass av god kvalitet, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i en pressemelding.

Regjeringen foreslår også å etablere 125 nye studieplasser for forskolelæererere i 2008.

Kunnskapsminister Djupedal på besøk i Loftsrud barnehage. Foto: Nina Ruud
Kunnskapsminister Djupedal på besøk i Loftsrud barnehage. Foto: Nina Ruud Vis mer