Lover full rensing på Mongstad

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forsikrer at gasskraftverket på Mongstad ble bli fullrenset i 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forsikrer at gasskraftverket på Mongstad skal bli fullrenset i 2014. Han betegner som det en avsporing å dømme regjeringens «månelandingsprosjekt» nord og ned bare fordi testanlegget ikke bli renset.

En offensiv statsminister møtte fredag pressen til juleoppsummering i det nye operabygget i Bjørvika i Oslo. Han proklamerte at regjeringen ligger foran skjemaet i forhold til Soria Moria-erklæringen, og at kamp for et sunnere klima og en bedre skole blir hans viktigste innsatsområder i 2008.

Store penger

- Vi er i ferd med å bruke de store pengene på Mongstad. Det blir sikkert overraskelser underveis, men dette skal på plass. Både regjering og jeg personlig har lagt stor prestisje i det. Og de som alt nå kaller Mongstad en flopp, tar helt feil. Vi har gjort en justering når det testanlegget, men det får ingen betydning for fullskalarensingen av gasskraftverket, sier Stoltenberg.Regjeringen har skrinlagt planene om CO2-fangst for testanlegget, og vil kompensere dette ved å kjøpe klimakvoter i utlandet. Dette arbeidet er allerede i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer