I STAMPEN: Eli Blakstad (t.v), Laila Melkevoll, partileder Liv Signe Navarsete, Knut M. Olsen, Anja Hjelseth og Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim. Foto: Senterpartiet
I STAMPEN: Eli Blakstad (t.v), Laila Melkevoll, partileder Liv Signe Navarsete, Knut M. Olsen, Anja Hjelseth og Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim. Foto: SenterpartietVis mer

Lover heidundrande landsmøte - dag og natt

- Det er viktig å ta en fest, sier Liv Signe Navarsete. Her varmer hun opp i badestampen før Sp-landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Badestamp-bildet er ikke en kommentar til Ola Borten Moes tørketrommelbadstu, omtalt i den ferske boka til Elisabeth Skarsbø Moen. Der beskrives et fuktig nachspiel der olje- og energiministeren brått sto foran VG-redaktøren uten en tråd.

Senterpartistene i badestampen er bare en helt vanlig Senterparti-situasjon, ifølge partileder Liv Signe Navarsete.

- Dette er det gode liv, sier hun på telefon fra landsmøtehotellet i Loen, der bildet ble tatt i går.

- Fest er viktig Senterpartiets landsmøte starter i dag. Navarsete er ikke sikker på hvilken vei landsmøtet vil gå i noen saker - det eneste hun er sikker på er at det blir fest.

- Det er mange saker, mange dissenser, mange forslag, og det er ikke gitt hvordan det går. Vi har ikke så streng regi på landsmøtene våre i Senterpartiet, vi har reelle politiske diskusjoner. I tillegg til det politiske, er det å ta en fest og å ha et godt sosialt liv en viktig del av partiet. Det skaper lagånd, sier Liv Signe Navarsete til Dagbladet.

Lettet over boka Hun er vel vitende om at partiets rykte når det gjelder fest og moro, ikke akkurat er svekket etter at den uautoriserte biografien om Ola Borten Moe ble sluppet i går. Men Navarsete er lettet over at boka ikke inneholdt noe verre.

- Elisabeth Skarsbø Moen hadde spent buen høyt, hun skapte mye oppmerksomhet om boka. I dag tror jeg mange føler at innholdet ikke står i stil med forventningene. Det var ikke så mye spennende der. Det er bra, det gir rom for politiske diskusjoner, sier hun til Dagbladet.

- Alt kan skje Ifølge Skarsbø Moen er forholdet mellom partileder Navarsete og nestleder Ola Borten Moe så dårlig at det nesten er hatefullt. På pressekonferansen i går fortalte hun om korrespondanser mellom de to som inneholdt trusler og utpressing.

- Ola og jeg har våre politiske uenigheter, men dette kjenner verken han eller jeg oss igjen i, sier Navarsete, som selv får et par av sine sinneutbrudd beskrevet i boka.

Hun mener imidlertid at stridighetene mellom henne og Sandra Borch, og henne og Ola Borten Moe er tilbakelagt.

- Nå er det full fokus på landsmøtet. Alt kan skje. Det blir et heidundrande landsmøte, både dag og natt, slår Liv Signe Navarsete fast.

Turbulent år Kilder Dagbladet har snakket med, forteller at det er mer eller mindre forent parti som samles til landsmøte fredag. For det har vært en turbulent år, og mest bråk har konflikten mellom partileder Navarsete og nestleder Borten Moe skapt. Striden fikk en tilleggsdimensjon da Navarsete gikk i konflikt med lederen av ungdomspartiet, Sandra Borch, etter at hun offentlig hadde gitt sin støtte til nettopp Borten Moe som ny partileder etter Navarsete.

Senterungdommen skapte også oppmerksomhet - og fikk kritikk - da de lanserte en kalender med lettkledde SpU-ungdommer. En annen det har støyet rundt, er partiprofil Per Olaf Lundteigen, som ble beskyldt for å utnytte sitt styreverv i et nabosameie til å gjøre private investeringer.