Taliban-leder:

Lover henrettelser og amputeringer

Taliban-lederen som nå har ansvar for fengslene, sier at Afghanistan vil gjeninnføre straffen de utførte forrige gang de styrte landet.

HENRETTELSE: Taliban-leder Mullah Nooruddin Turabi, sier at de vil gjeninnføre straff som henrettelse og amputasjon av hender. Foto: Felipe Dana /AP /NTB
HENRETTELSE: Taliban-leder Mullah Nooruddin Turabi, sier at de vil gjeninnføre straff som henrettelse og amputasjon av hender. Foto: Felipe Dana /AP /NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Taliban vil igjen utføre henrettelser og amputasjoner av hender - men kanskje ikke offentlig.

Det sier en av grunnleggerne av Taliban, Mullah Nooruddin Turabi, som sist Taliban regjerte, var kjent for å håndheve Talibans strenge tolkning av islamsk lov.

Etter at Taliban inntok Kabul 15. august og tok kontroll over landet, har både afghanere og resten av verden fulgt spent med på om Taliban denne gangen vil gjeninnføre sitt strenge styre, slik som på slutten av 1990-tallet. Det skriver Independent.

- Vil følge islam

Uttalelsene til Turabi, som tidligere var justisminister og leder for det religiøse politiet i landet, peker på hvordan gruppens ledere fortsatt forblir forankret i et dypt konservativt, hardlinjet verdensbilde.

I et intervju med nyhetsbyrået AP advarer han verden mot å forstyrre Afganistans nye ledere, og avfeier motstanden mot de offentlige henrettelsene Taliban tidligere har utført foran store folkemengder.

- Ingen skal fortelle oss hva lovene våre skal være. Vi vil følge islam og vi vil lage våre lover ut ifra koranen, sier Turabi til nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer