- Lover hevn

GAZA (Dagbladet): - Israelerne drepte sivile i Jenin, og nå må de betale prisen. Når Israel angriper oss i våre hjem - hvorfor kan ikke vi kjempe i deres hjem, spør den kjente Hamas-lederen Abd al-Aziz Rantisi (55).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet møtte den profilerte Hamas-lederen i bygningen som er hans bopel i disse dager. Rantisi står på israelernes liste over ettersøkte «terrorister», og bytter følgelig jevnlig leilighet. Seksbarnsfaren regnes for å være en av lederne i den politiske delen av Hamas, og i Gaza blir han sett på som organisasjonens fungerende leder.

Det var en kampklar 55-åring Dagbladet møtte. Mellom en rekke telefonsamtaler forteller Rantisi at israelerne må vente gjengjeldelsesangrep etter invasjonene i Jenin, Ramallah, Betlehem og Nablus den siste måneden.

- Sharon og myndighetene viser det virkelige fjeset til israelerne, til sionistene. Med massakrer på uskyldige mennesker. Med å hindre Røde Kors i å bistå de sårede, som gjorde at mange uskyldige blødde i hjel. Dette er det virkelige fjeset til sionistene. De viser den virkelige terroren, sier Rantisi.

Israelere er soldater

Hamas har påtatt seg ansvaret for en rekke av selvmordsaksjonene i Israel. Seinest tirsdag tok de ansvaret for selvmordsaksjonen like sør for Tel Aviv. Minst 15 israelere mistet livet. Over 50 ble skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer