Nav-skandalen:

Lover ingenting til Nav-ofrene

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) sier hun har sympati for den vanskelige situasjonen ofrene for Nav-skandalen har havnet i. Hun vil likevel ikke love nye grep for å bistå ofrene.

INGEN NYE GREP: Arbeids- og inkluderingsminister viser til hva som allerede er gjort for å bistå Nav-ofrene. Hun lover ingen nye grep i saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INGEN NYE GREP: Arbeids- og inkluderingsminister viser til hva som allerede er gjort for å bistå Nav-ofrene. Hun lover ingen nye grep i saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Som medmenneske kan jeg nesten ikke forestille hvordan det er å ha gått i årevis uten å få saken opp, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) til Dagbladet.

- To år er lang tid i alle menneskers liv. Når man da i tillegg har vært utsatt for en urett og venter på å få saken omgjort og oppklart, så skjønner jeg godt at dette er en stor belastning, fortsetter hun.

Den siste tida har Dagbladet skrevet om flere ofre for Nav-skandalen som fortsatt kjemper for å få oppreisning fra staten etter å ha blitt feilaktig dømt for trygdesvindel.

Arbeidsministeren oppfordrer alle som tror de kan være berørt av Nav-skandalen til å ta kontakt med Nav, men lover ingen nye grep for å hjelpe ofrene.

To spor

På spørsmål fra Dagbladet om hva som skjer videre i saken, forklarer Tajik at det særlig er to ting som pågår.

Det ene er å hjelpe ofrene, mens det andre er å unngå at en liknende feil kan skje igjen.

- Vi er opptatt av at Nav skal følge opp sakene og gjennomføre systemendringer for at en slik feil ikke skal kunne skje igjen. Det innebærer blant annet å heve kompetansen på trygderetten og innenfor EØS-regelverket for å unngå framtidige feil, sier Tajik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer