Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lover julefly i rute

Mens Avinors nye leder Nic. Nielsen i går lovet å gjøre alt for å få juleflyene i rute, satt styreformann Anders Talleraas på Gardermoen og ventet på et forsinket fly til Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avinors ledelse håper at konflikten i Avinor ble ryddet av veien da Randi Flesland trakk seg onsdag. Nå lover konstituert administrerende direktør Nic. Nielsen at han vil bruke mer tid enn sin forgjenger for å sikre at flyene tar av i rute.

Strid om flygeledere

-  Jeg vil nok være mer opptatt av punktlighet enn det Flesland var. Jeg vil fokusere på drift, sier Nielsen, som er tidligere administrerende direktør ved Oslo Lufthavn.

Nå må han først bli enig med de ansatte om hvor mange flygeledere som faktisk er operative i Norge. I går orienterte den nye ledelsen pressen om bemanningsstatus på kontrollstasjonene.

En av de største stridsspørsmålene mellom Rolf Skrede og tidligere leder Randi Flesland, var behovet for flere flygeledere i Norge. Det finnes i dag 459 flygeledere i tjeneste i Norge. Men partene er ennå ikke enige om hvor mange av disse som sitter administrative stillinger. Og det ser ikke ut for at Fleslands avgang har ført til friskere flygeledere.

-  Kniven på strupen

I går ettermiddag to manglet det to flygeleder assistenter ved Oslo kontrollsentral på Røyken. Det førte til forsinkelser på opp til 20 minutter. En av dem som ble rammet av forsinkelsene var Avinors styreformann Anders Talleraas, som skulle hjem til Molde.

-  Det var en times forsinkelse på mitt fly på grunn av snø- og ruskevær, og for seint innkomne fly, sier han til Dagbladet.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete ga Talleraas kniven på strupen, og krevde at Flesland måtte fjernes for å skape ro i Avinor.

-  Vi har nå kniven på strupen hele tida for å sørge for at flyene kommer i rute, sier Talleraas.

PÅ BAKKEN: I går ettermiddag to manglet det folk ved Oslo kontrollsentral på Røyken. Det førte til forsinkelser på opp til 20 minutter. En av dem som ble rammet var Anders Talleraas, Avinors styreformann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!