Lover kortere kjøretid mellom byene

Regjeringen legger i dag fram sin plan for å få orden på vei og jernbane. Utelukker ikke bompenger.

EVIG KØ: Det er ikke akkurat flyt i trafikken inn mot Oslo på en mandag morgen. Mange er spent på om regjeringen nå tar et skikkelig grep om jernbanenettet rundt hovedstaden slik at belastningen på veiene kan bli mindre. Foto: Erik Johansen/Scanipx
EVIG KØ: Det er ikke akkurat flyt i trafikken inn mot Oslo på en mandag morgen. Mange er spent på om regjeringen nå tar et skikkelig grep om jernbanenettet rundt hovedstaden slik at belastningen på veiene kan bli mindre. Foto: Erik Johansen/Scanipx Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Samferdselsminister Liv Signe Navarsete legger fram Nasjonal Transportplan for 2010-2019 i dag klokka 12.

Lekkasjene har allerede begynt å komme og en av hovedsatsningene til regjeringen er strekningene mellom de store byene i Norge.

Navarsete til NRK sier bilistene vil bruke en time mindre på å kjøre E-39 mellom Stavanger og Trondheim. Kjøring både på E-6 og E-136 mellom Oslo og Trondheim og Oslo og Ålesund vil, ifølge planen, ta en halvtime kortere tid enn i dag.

Innen 2019I NTP blir det også lagt fram planer om å korte ned reisetiden mellom Bodø og Tromsø med tilsvarende. Regjeringen vil jobbe med å få en vinteråpen E-16 over Filefjell mellom Oslo og Bergen.

- Vi vil utbedre såkalte flaskehalser, slik at man kan holde høyere gjennomsnittsfart, men vi vil også bygge flere bruer og tuneller, slik at reisestrekningene faktisk blir kortere, sier Navarsete til NRK.Hun sier disse utbedringene vil være klare innen 2019 dersom den neste regjeringen fortsetter satsingen på samferdsel.

Ifølge statsråden vil disse utbedringene skje gjennom en økt bruk av statlige midler, men hun utelukker ikke bompenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer