Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lover mer hjelp til landmineofre

Men Røde Kors mener forhåpningene om hjelp til mineofre ikke er innfridd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Landene som har sluttet seg til den globale traktaten mot landminer vil gjøre mer for å hjelpe ofrene for slike våpen. Men Røde Kors mener forhåpningene om hjelp til mineofre ikke er innfridd.

Utsendinger fra mer enn 100 land som har godkjent den såkalte Ottawatraktaten, undertegnet på en konferanse i Colombia denne uken en femårsplan om utvidet hjelp til mineofre. Samtidig skal arbeidet for å bli kvitt denne typen våpen trappes opp.

- Det er fortsatt langt igjen før det enkelte mineoffer og samfunnene rundt dem får den hjelpen de har krav på. Men konferansen i Cartagena i Colombia viser at landene har en økende interesse for å hjelpe ofrene, sier Bernt Apeland i Røde Kors i Norge.

Femårsplanen har som målsetting å forhindre at det blir flere mineofre i tiden som kommer. - Det vil spare enkeltmennesker for store lidelser og prøvelser, og samfunnene for store kostnader, mener Apeland ifølge en pressemelding fra Røde Kors lørdag.

I den nye planen forplikter partene seg til å utvide tilbudet av helse- og sosialtjenester til mineofre. Samtidig blir stater som har undertegnet Ottawatraktaten men ennå ikke kvittet seg med sine lagre av miner, oppfordret til å gjøre dette uten flere forsinkelser.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media