Lover mer vold

Etter den blodigste uka på en hel generasjon, fortsatte opptrappingen av volden i Midtøsten i går.På kvelden angrep israelske F-16 kampfly og kamphelikoptre på nytt mål på Vestbredden etter at fem israelere ble drept i tre aksjoner. Begge sider lover mer vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom i kveld en ny utvikling i konflikten i Midtøsten. En bombe ble plassert på en arabisk skole i Øst-Jerusalem, melder avisa Washington Post. Bomben kan være plassert der av hevnvystne jødiske bosettere. Bomba gikk av da flere hundre elever ankom skolen i dag tidlig. Sju elever og en lærer ble skadd.

85 døde siste uke

Den siste uka har vært den blodigste på en hel generasjon i Israel. 85 personer har mistet livet den siste uka. I dag tidlig våknet israelere og palestinere opp til nok en blodig dag. Israelske styrker fortsatte sine aksjoner inne på palestinsk område, samtidig som det ble avfyrt raketter fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

Det fortsatte med at fem israelere ble drept i tre ulike palestinske angrep i dag. En skøyt inn mot gjestene i en restaurant, en sprengte seg selv i lufta på en israelsk buss og en snikskytter angrep tilfeldig forbipasserende.

17 måneders blodbad

Gang på gang siden den siste intifadaen startet for 17 måneder siden har volden blitt trappet opp. Palestinske aksjoner inne i Israel har blitt gjengjeldt med massive aksjoner fra den israelske hæren.

- De må bli slått. Vi må påføre dem store tap og da vil de forså at de ikke kan fortsette slik at de forstår at de ikke kan bruke terror til å oppnå politiske mål, sier Israels statsminsiter Ariel Sharon.

Palestinerne svarer med å rekruttere ytterligere selvmordskandidater.

- Vi har nådd et punkt hvor vi ikke lenger kan snu, sier Marwan Barghouti, lederen for Yasser Arafats Fatah-fraksjon på Vestbredden. Den militante grenen av fraksjonen kalles Aqsa-martyrene, og har vært den mest aktive i angrepene mot Israel den siste tida.

Dreper kvinner og deres barn

Freden synes langt unna i Midtøsten akkurat nå. På 90-tallet var lederne på begge sider enige om at de måtte samarbeide for å få slutt på volden.

De fleste ofrene er også uskyldige sivile, på begge sider.

Søndag begravde israelerne sju medlemmer av samme familie. Fem av dem barn. Familien Nehmad ble ofre for en selvmordsbomber i Jerusalem.

I dag begravde palestinerne en mor og hennes tre barn, sammen med to andre barn, drept av israelske granater mot byen Ramallah på Vestbredden.

Begge begravelsene fikk stor oppmerksomhet og folk strømmet til for å markere sin støtte til de pårørende, og sin avsky mot de som tok livet av de uskyldige familiene.

<B>FORTVILELSEN: Jenta lar fortvilelsen og sorgen få fritt utløp under begravelsen til Devora Fridman (46). Hun ble drept da snikskyttere skjøt mot bilen hennes i dag. Hennes ektemann ble såret.
BRUTALITETEN: Israelske etterforskere fjerner hodet til den palestinske selvmordsbomberen som gjorde om denne bussen til en dødelig felle. Han gikk inn i bussen i byen Afula.
<B>AVSKJEDEN: Den døde gutten får et kyss av sin onkel under begravelsen til fire av barna og kona til et Hamas-medlem på Vestbredden i dag.
<B>TERROREN: Ekteparet kom kjørende i bilen sin da en snikskytter åpnet ild i Betlehem på Vestbredden i dag.
DØDEN: Palestineren ble drept av israelske granater da de beskjøt byen Ramallah på Vestbredden i dag. To andre ble også drept i det samme angrepet. Alle tre var med i de palestinske sikkerhetsstyrkene.