Coronakrisa

Lover ny ordning for krisebedrifter

Regjeringen kommer med en «kontantstøtte» for å dekke løpende utgifter i bedrifter som sliter, bekrefter næringsminister Iselin Nybø overfor Dagbladet

BEKREFTER STØTTE TIL BEDRIFTER: Næringsminister Iselin Nybø (V) forteller Dagbladet at regjeringen kommer med en kompensasjonsordning lik den de har i Danmark. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BEKREFTER STØTTE TIL BEDRIFTER: Næringsminister Iselin Nybø (V) forteller Dagbladet at regjeringen kommer med en kompensasjonsordning lik den de har i Danmark. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som konsekvens av krisa gikk arbeidsgiverorganisasjonen Virke ut i Dagbladet tidligere i dag og krevde en kontantstøtte for norske bedrifter i coronakrise.

Frp, Sp og Ap er alle positive til forslaget som medfører at staten betaler en del faste kostnader som husleie for bedrifter som sliter i coronakrisa.

Næringsminister Iselin Nybø (V) bekrefter nå overfor Dagbladet at regjeringens tredje krisepakke vil inneholde en form for kontantstøtte.

- Vi jobber nå med en kompensasjonsordning. Vi snakker med NHO og Virke om innretningen på en kompensasjonsordning. Den må treffe de bedriftene den skal, den må være dimensjonert riktig og vi må sikre at pengene kommer raskt, sier Nybø til Dagbladet.

Den tøffeste kampen noensinne

I krisepakke nummer to fant regjeringen fram 100 milliarder i lånegarantier til norsk næringsliv.

I tillegg har myndighetene gitt utsettelser på en rekke betalinger fra bedriftene til staten. Men dette er ikke nok for å redde de mange små- og mellomstore bedriftene, ifølge Virke.

- Norsk næringsliv står i sin tøffeste kamp noensinne. Men denne kampen kjemper vi sammen. Sammen med næringslivet og sammen med Stortinget. Vi er en ansvarlig regjering og må sørge for for at tiltakene treffer, men vi jobber på spreng med å kvalitetssikre dette, sier Nybø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer