Lover nye topp-stjerner

- Det satt som et skudd, en kjempeopptur, sier Ingebrigt Steen Jensen dagen etter Bill Clintons Oslo-besøk. Nå skal besøket over i historien, på linje med «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steen Jensen er fortsatt så oppstemt at han ikke engang har begynt å bekymre seg over dagens Stabæk-kamp mot Lillestrøm.

- Dette var like moro som cupfinalen i 98, sier Jensen med et ettertrykk som forteller fotballinteresserte alt: Det var da klubben i hans hjerte gikk til topps med 3- 1 over Rosenborg.

Som en begeistret guttunge forteller han om ekspresidentens gjøren og laden i Oslo og spesielt om organisasjonen Dinamo som ordnet alt selv:

Kongen?

- Vi sto for hele arrangementet. Videoproduksjon, design, programleder, intervjuer, logistikk, sikkerhetsopplegg, til og med billettene, alt ordnet vi selv - en tverrfaglig kommunikasjonsutfordring av dimensjoner, jubler Ingebrigt. Som alt er begynt å tenke på neste års oppfølger.

- Det blir lettere å spørre når vi kan si at vår siste «main speaker was mr. Bill Clinton». Det blir ikke lett å overse oss da.

- Det blir altså et årlig arrangement?

- Yesss! Men problemet er å finne en som kan matche Clinton. Det blir som å hoppe etter Wirkola, eller som å gå i fengsel etter Mandela.

Underskudd

- Dere gikk med underskudd?

- Ja, men det betyr ikkeno'. Vi fikk ikke dekket våre fire millioner i utgifter, men vi fikk overoppfylt ambisjonen om å sette dagsorden og få fokus på viktige spørsmål. Da blir røde tall irrelevante, dessuten kan ikke toppoppslag i alle aviser og ti minutter på Dagsrevyen måles i penger, sier Steen Jensen.

- Dette var altså først og fremst et reklamejippo?

- Nei, men det var det også. For meg var det en stor opplevelse å høre Clintons budskap: Hvor viktig det er å bli drevet fram av en sterk og tydelig visjon, og at en forutsetning for å vinne er å dele. For det norske samfunnet er det et budskap vi bør ta til oss, der vi bor i verdens rikeste land og syter over skatter, avgifter og elendighet, mens vi krangler så busta fyker for å få bistandshjelpen og kulturbudsjettet opp på en prosent av nasjonalinntekten.

Troverdig?

- Hva slags troverdighet har Clinton i slike spørsmål?

- Nei, det kan du si. Men taleskriveren hans sa til meg at «nå er han ikke president lenger, nå snakker han om det som virkelig ligger ham på hjertet». Det blir som med Kåre Willoch: han ble jo et annet menneske da han sluttet som politiker, fastslår Steen Jensen - ivrig sekundert av Claus Wiese og Terje Svabø, henholdsvis mandagens intervjuer og programleder.

- Og Clinton selv, hva slags inntrykk fikk dere av ham?

- En veldig utstråling. Før seansen hilste jeg på ham og han stirret meg rett inn i øynene og sa at jeg skulle glemme hva rådgiverne hans hadde sagt: Jeg kunne stille hvilke spørsmål jeg ville, sier Claus Wiese.

Som på forhånd hadde fått tildelt maksimum fire spørsmål og ti minutter. Mens seansen varte i godt over 20 minutter...

GOODBYE: Bill Clinton ble omfavnet utenfor Grand Hotel før han avsluttet Norges-besøket i går.