Lover oljefritt Lofoten

-Vil ikke sitte i en regjering som starter oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen, sier Knut Arild Hareide.

MOT OLJE: KrF-leder Knut Arild Hareide sier det er utenkelig at Venstre og KrF vil sitte i en regjering som starter oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MOT OLJE: KrF-leder Knut Arild Hareide sier det er utenkelig at Venstre og KrF vil sitte i en regjering som starter oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det bryter med Venstres og KrFs ideologi og vår tenkning. Jeg valgte å ikke bruke ordet garantist eller garanti. Det uttrykket begynner å bli veldig tynnslitt, og jeg mener det vi må vise, er at vi har en historie: Vi gikk av på en miljøsak. Og vi valgte å stenge deler av Barentshavet ut i fra miljøhensyn da vi var i regjering, selv om Ap åpnet dette på 90-tallet. Vi sier at miljøhensyn må gå foran oljeindustriens iver, sier Hareide.

- Du vil ikke bruke ordet garanti. Men kan KrF sitte i en regjering som starter oljeboring i Lofoten? - Jeg ser ikke for meg at venstre og KrF kan sitte i en regjering der det skjer. Det er en viktig sak for oss. Selv om Venstre og KrF har stor selvtillit for tida, så er det ikke de to største partiene, totalt sett. og det som er bra for oss i den saken, er at vi har en bred allianse. Eivind Reiten går og ut og sier at det ikke er tid for å gjøre dette. så jeg opplever at vi har en bred folkelig allianse i ryggen, og vi står sterkt her. Nå skal vi være forsiktige med å tolke applausen på et landsmøte, men det var vel der jeg fikk den største Justin Bieber-følelsen, da jeg var så tydelig rundt Lofoten og Vesterålen, sier Hareide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer