SKOG: Næringsminister Trond Giske (Ap) lover mer penger og tiltak for å sikre norsk skognærings framtid. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SKOG: Næringsminister Trond Giske (Ap) lover mer penger og tiltak for å sikre norsk skognærings framtid. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Lover penger til skog

- Vil hjelpe Tofte, sier næringsminister Trond Giske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsmøtet i Ap vedtar en strategi som skal sikre en lønnsom og framtidsrettet skogsnæring. Leder av Stortingets næringskomite og leder av redaksjonskomiteen for politiske saker, Terje Asland, la i formiddag fram ti punkter for en konkurransedyktig skog- og treforedlingsnæring. Han kalte tiltakspakken "et kvantesprang for norsk skognæring." Næringen sysselsetter 35 000 mennesker i Norge.

Penger i revidert Næringsminister Trond Giske lover at regjeringen vil komme med tiltak i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Han kan ikke si hvilke tiltak før han har forhandlet med regjeringspartnerne SV og Sp, men Giske utelukker ikke mer kapital til statsselskapene Statsskog og Investinor.
- Krisa i skog- og treforedlingsnæringen har blitt dypere og mer langvarig enn ventet, over hele Europa. Disse tiltakene vil bidra til bedre lønnsomhet og til at skogsnæringen har en framtid, sa næringsminister Trond Giske.

Mer kapital Statsskog og Investinor får tydeligere roller i næringen. Det kan være aktuelt å tilføre Statsskog mer kapital slik at selskapet kan gå inn som eier grad. Investinor får endret mandag slik at selskapet kan satse mer langsiktig.
Nestleder i Fellesforbundet, Hans Kristian Gabrielsen, er fornøyd.
- Dette er veldig offensive og framtidsrettede tiltak. Det er bra at de er rettet inn mot å bedre tømmertransporten, sikre kapitaltilgang og forskning og utvikling, sier Gabrielsen. Han tror Viken Skog, som er aktuell for å kjøpe den konkurstruede Tofte, vil føle større trygghet for framtidig lønnsomhet for bedriften etter disse tiltakene.