<strong>- LOVER NM PÅ HJEMMEBANE:</strong>   Fremskrittspartiets Per Sandberg, her unde rNM i gratispoker i Oslo, lover NM i poker i Norge neste år.  Foto: Øistein Norum Monsen
- LOVER NM PÅ HJEMMEBANE: Fremskrittspartiets Per Sandberg, her unde rNM i gratispoker i Oslo, lover NM i poker i Norge neste år. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Lover poker-NM i Norge neste år

- Poker er en prestasjonsidrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Neste år blir det mulig å spille poker med pengeinnsats i Norge helt lovlig, sier Frp-nestleder Per Sandberg til VG. Han garanterer at det blir NM på hjemmebane i 2015.

 - Poker er en prestasjonsidrett. Ferdig med det. Derfor fikk vi gjennomslag i regjeringsforhandlingene i forhold til å åpne for pokerturneringer i Norge med pengeinnsats. Det kommer neste år, sier Sandberg - som for tiden er i Dublin for å delta på norgesmesterskapet i poker.

Sandberg mener forhandlingene mellom Høyre og Frp om å oppheve pokerforbudet var steintøffe, men at de til slutt fikk gjennomslag fordi flere domsavsigelser i Norge konkluderer med at poker er en prestasjonsidrett.

I den borgerlige regjeringsplattformen lover Solberg-regjeringen å tillate mesterskapsturneringer i poker på norsk jord i 2015.

Sandberg vil ha bort gamle, etablerte sannheter om at poker er umoralsk og at man blir spillegal.

- Det er ikke riktig. Det er Norsk Tipping, monopolet i Norge, som er støttet av alle politikerne, som sørger for spillegalskap og at folk spiller seg fra hus og hjem, sier Sandberg.

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, er ikke enig.

- Jeg skjønner ikke at Sandberg kan ha fakta eller informasjon som tilsier at Norsk Tippings spill skaper avhengighet og spilleproblemer slik han beskriver.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer