Rusreform:

Lover reform - mye uklart

Regjeringen lover en stortingsmelding om reform på rusfeltet i løpet av 2023. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil skille mellom «helseproblemer» og «kriminell atferd». Nøyaktig hvordan, vet hun ikke ennå.

REFORM: - Vi er veldig opptatt av at helseproblemer skal bli møtt med helsehjelp, og kriminell atferd har vi straffeloven til å ta seg av, sier Ingvild Kjerkol om regjeringens planlagte forebyggings- og behandlingsreform.Foto: Terje Bendiksby / NTB

REFORM: - Vi er veldig opptatt av at helseproblemer skal bli møtt med helsehjelp, og kriminell atferd har vi straffeloven til å ta seg av, sier Ingvild Kjerkol om regjeringens planlagte forebyggings- og behandlingsreform.Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor gjorde regjeringen det klart i Hurdalsplattformen at de vil gjennomføre en forebyggings- og behandlingsreform for rusfeltet.

Mandag sparket helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i gang arbeidet med reformen med et møte ved Uteseksjonen, Velferdsetatens oppsøkende tjeneste, i Oslo.

Arbeidet skal kulminere i en stortingsmelding i løpet av 2023. Regjeringen tar sikte på å fremme forslag til lovendringer og eventuelle budsjettvedtak samtidig. Det opplyser Kjerkol til Dagbladet.

- Regjeringen vil legge fram en stortingsmelding med en helhetlig tilnærming. Vi ser for oss at vi skal ha et nasjonalt program for forebygging, og vi skal bedre behandlingstilbudet for rusavhengige, sier Kjerkol.

Regjeringen vil også følge opp lovarbeid knyttet til stortingsvedtakene som fikk flertall under forrige regjeringen, ifølge Kjerkol.

Stemte ned rusreform

I februar i fjor presenterte Solberg-regjeringen sin foreslåtte rusreform. Her foreslo de å avkriminalisere bruk og besittelse av mindre mengder narkotika til eget bruk. Måneden etter ble reformen stemt ned i Stortinget av et flertall bestående av Ap, Sp og Frp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer