Lover skuddpremie på «fisken fra helvete»

Det ødeleggende beistet kan bevege seg på land og er enda fælere enn den ser ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Staten Maryland i USA har fått så store problemer med det olme beistet at myndighetene nå har satt skuddpremie på den såkalte slangehodefisken, melder Fox News.

Den som dreper et eksemplar av fisken, som går under tilnavnet «Fisken fra helvete» eller «Fishzilla», kan, med litt flaks, kvittere ut et gavekort på 200 dollar eller rundt 1150 blanke norske kroner.

- Vi vil ikke ha slangehodefisk i våre vann, uttaler leder for fiskerimyndighetene i Maryland, Don Cosden, til det amerikanske tv-selskapet.

Forflytter seg på land Slangehodefisken holder naturlig til i Asia og Vest-Afrika, og man tror den har funnet veien til amerikanske vann gjennom asiatiske fiskehandlere, skriver Aftonbladet.

Problemet med den grådige fiskearten er at den har en lei tendens til å spise opp og fortrenge alle naturlig forekommende fiskearter i vann den sprer seg til. Og spre seg vil den vitterlig gjøre.

Det hardføre beistet klarer seg opp til fire dager på land, og kan vrikke seg fra vann til vann med finnene.

Truer økosystemet Slangehodefisken ble først oppdaget i USA i 2002, da en fisker fikk et 45 centimeter langt eksemplar på kroken i Crofton Pond, et stykke nord for Washington D. C.. Siden den gang har slangehodefiskene blitt mange, og har spredd seg til en rekke vann i USA.

Maryland Department of Natural Resources Inland Fisheries opplyser at beslutningen om skuddpremie på slangehodefiskene ble fattet fordi fiskearten truer økosystemet.

- Initiativet er tatt for å påminne fiskerne om at det er viktig å fange og utrydde denne invaderende fiskearten, sier Don Cosden.

Slangehodefiskens grådighet kan også bli dens bane. Lokale fiskere melder om at beistet biter på hva det skulle være av agn på kroken.

Drepte 82 - Vi forventer ikke at fiskerne skal utrydde bestanden, men vi håper at dette kan inspirere dem til å holde populasjonen under kontroll. sier prosjektleder Joe Love til Fox News.

For å kassere inn skuddpremien, må fiskerne legge ut bilde av seg selv og den døde fisken på myndighetenes hjemmeside. Deretter kåres vinnere gjennom loddtrekning.

I fjor deltok 69 fiskere. 82 slangehodefisk måtte bøte med livet.

<strong>SKUDDPREMIE:</strong> Slangehodefisk sprer seg i amerikanske vann og fortrenger annen fisk. Så stort er problemet blitt at myndighetene lokker fiskere med skuddpremie. Foto: REUTERS/Jonathan Drake
SKUDDPREMIE: Slangehodefisk sprer seg i amerikanske vann og fortrenger annen fisk. Så stort er problemet blitt at myndighetene lokker fiskere med skuddpremie. Foto: REUTERS/Jonathan Drake Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer