Utålmodige ordførere møtte Kallmyr:

Lover svar om hvorfor politiet skuffer

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sier det er en viktig oppgave for ham å finne ut hvorfor mange opplever at polititilbudet er dårligere selv om det er blitt 1700 flere politifolk.

FORNØYD: Justisminister Jøran Kallmyr sier han er fornøyd med politireformen. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et kommuneopprør om politireformen har reist seg blant Aps lokalpolitikere i kjølvannet av Dagbladets artikler tidligere i sommer.

Ap-politikerne er bekymret over utviklingen hvor nesten halvparten av landets kommuner har nedgang i antall politiårsverk - mens storbyene suger til seg folk.

Denne uken møtte et knippe ordførere fra partiet justisminister Jøran Kallmyr (Frp).

I ryggen har de underskriftene til totalt 211 ordførere og ordførerkandidater fra partiet som krever en styrking av nærpolitiet i tråd med politireformens intensjon.

I oppropet skriver de at de opplever at forliket om politireformen, som deres eget parti støttet i Stortinget, er brutt.

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) tar bekymringen til ordførerne på alvor.

Viser til stortingsmelding

- Dette er en av tingene vi jobber med i den nye stortingsmeldingen, som vi skal fremme for Stortinget, hvor vi skal vi ta en oppsummering på hvor vi er i politireformen, hvorfor det er slik at mange opplever at det er mindre politi på gata på tross av at vi har fått nesten 1700 flere politistillinger i Norge, og hvordan vi kan styrke polititilbudene rundt omkring i distriktene. Det er en viktig oppgave for meg i den nye meldingen, sier Kallmyr til Dagbladet etter møtet tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer