Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lover tre millioner i dusør for å få barna tilbake

OL-mester Khalid Skah søker religiøse råd i tillegg for å få sønn og datter tilbake til Marokko.

 KIDNAPPING:  OL-mester Khalid Skah har utpekt Norges ambassadør i Marokko, Bjørn Olav Blokhus, som den ansvarlige for at barna hans rømte fra Marokko til Norge. Her i en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden i Rabat 19. august med en plakat av Blokhus som forteller "Leder for kidnapperne". Foto: ABDELHAK SENNA, AFP/SCANPIX.
KIDNAPPING: OL-mester Khalid Skah har utpekt Norges ambassadør i Marokko, Bjørn Olav Blokhus, som den ansvarlige for at barna hans rømte fra Marokko til Norge. Her i en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden i Rabat 19. august med en plakat av Blokhus som forteller "Leder for kidnapperne". Foto: ABDELHAK SENNA, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere OL-mester Khalid Skah mener en fatwa kan hjelpe ham å få barna tilbake. Han utlover også en dusør på 500.000 dollar til den som fører de to barna tilbake til Marokko.

De to barna, Skahs 13 år gamle sønn og datteren på 16, rømte fra farens hus i Rabat 19. juli i år og kontaktet deretter den norske ambassaden fordi de følte at de var i livsfare. Tre dager senere reiste de to barna til Norge.

- Jeg vil be de religiøst lærde om å utstede en fatwa for hvordan jeg på best måte kan få tilbake de to barna mine, sier Skah i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

En fatwa er i islam et råd eller anbefaling fra et religiøst overhode om et hvilket som helst emne.


Tre millioner

Skah, som vant 10.000-meteren i OL i Barcelona i 1992, legger til at enhver person som hjelper ham å få barna tilbake vil få en dusør på 500.000 dollar, i overkant av tre millioner kroner.

42 år gamle Khalid Skah beskylder både norske myndigheter og ekskona Anne Cecilie Hopstock (43) for å ha kidnappet barna. Norske myndigheter har avvist at de hadde noe å gjøre med barnas reise til Norge.


Avviser norsk tiltale

 FARS VERSJON:  Fra Khalid Skahs pressekonferanse i Rabat 5. august om sønnens og datterens rømming til Norge i juli i år. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN, DAGBLADET.
FARS VERSJON: Fra Khalid Skahs pressekonferanse i Rabat 5. august om sønnens og datterens rømming til Norge i juli i år. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN, DAGBLADET. Vis mer

Skah hevder på sin side at marokkanske myndigheter har bevis på at Norge var innblandet i barnas flukt.

42-åringen er i Norge tiltalt for kidnapping, grove trusler og vold mot ekskona Anne Cecilie Hopstock (43) og de to barna. Tiltalen avviser han kontant.

- I motsetning til hva kona mi sier, så ble verken hun eller barna tvunget til å holde seg inne da de bodde i Marokko, sier Skah, og gjentok dermed sin versjon av saken da han holdt en pressekonferanse i sin hjemby Rabat 5. august.

- Frivillig

Skah avviser også at Hopstock rømte fra Marokko.

- Kona mi forlot Marokko frivillig, og det var jeg som betalte for flyreisen hennes med kredittkortet mitt, sier Skah.

Marokkanske myndigheter deler Skahs syn på den norske ambassadens rolle i barnas reise til Norge, og ambassadør Bjørn Olav Blokhus, ble senest for to uker siden kalt inn på teppet i det marokkanske utenriksdepartementet.

Skah og sympatisører gjennomførte en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden 19. august med påstand om at det var ambassadør Blokhus som sto i spissen for kidnappingen av barna. (NTB - AFP).

 OL-MESTER:  Khalid Skah etter at han har vinnet 10.000 meter under OL i Barcelona i 1992. Foto: PER R. LØCHEN, SCANPIX.
OL-MESTER: Khalid Skah etter at han har vinnet 10.000 meter under OL i Barcelona i 1992. Foto: PER R. LØCHEN, SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling