Lover tre millioner i dusør for å få barna tilbake

OL-mester Khalid Skah søker religiøse råd i tillegg for å få sønn og datter tilbake til Marokko.

KIDNAPPING:  OL-mester Khalid Skah har utpekt Norges ambassadør i Marokko, Bjørn Olav Blokhus, som den ansvarlige for at barna hans rømte fra Marokko til Norge. Her i en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden i Rabat 19. august med en plakat av Blokhus som forteller "Leder for kidnapperne". Foto: ABDELHAK SENNA, AFP/SCANPIX.
KIDNAPPING: OL-mester Khalid Skah har utpekt Norges ambassadør i Marokko, Bjørn Olav Blokhus, som den ansvarlige for at barna hans rømte fra Marokko til Norge. Her i en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden i Rabat 19. august med en plakat av Blokhus som forteller "Leder for kidnapperne". Foto: ABDELHAK SENNA, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere OL-mester Khalid Skah mener en fatwa kan hjelpe ham å få barna tilbake. Han utlover også en dusør på 500.000 dollar til den som fører de to barna tilbake til Marokko.

De to barna, Skahs 13 år gamle sønn og datteren på 16, rømte fra farens hus i Rabat 19. juli i år og kontaktet deretter den norske ambassaden fordi de følte at de var i livsfare. Tre dager senere reiste de to barna til Norge.

- Jeg vil be de religiøst lærde om å utstede en fatwa for hvordan jeg på best måte kan få tilbake de to barna mine, sier Skah i et intervju med nyhetsbyrået AFP.

En fatwa er i islam et råd eller anbefaling fra et religiøst overhode om et hvilket som helst emne.

Tre millioner

Skah, som vant 10.000-meteren i OL i Barcelona i 1992, legger til at enhver person som hjelper ham å få barna tilbake vil få en dusør på 500.000 dollar, i overkant av tre millioner kroner.

42 år gamle Khalid Skah beskylder både norske myndigheter og ekskona Anne Cecilie Hopstock (43) for å ha kidnappet barna. Norske myndigheter har avvist at de hadde noe å gjøre med barnas reise til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer