Lover troskap til bin Laden

Opprørsgruppen til jordaneren Abu Musab al-Zarqawi lover troskap til Osama bin Laden. Han sier al-Qaida er med på å organisere gruppens aksjoner i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen Tawhid og Jihad opplyser om forbindelsen til bin Laden i en melding lagt ut på internett søndag.

Brukes

- Når måneden ramadan nå er begynt, gjør behovet for enhet seg gjeldende i de muslimske rekker. Vi offentliggjør derfor at Tawhid og Jihad med sine prinser og soldater lover troskap til sjeiken av den hellige krig, Osama bin Laden, lyder meldingen som ble lagt ut på flere nettsteder som ofte brukes av opprørere. Det er imidlertid ikke avklart om meldingen er ekte.

Dialog

Amerikanske myndigheter har lenge hevdet at Zarqawi er bin Ladens mellommann i Irak. Det er imidlertid første gang gruppen selv har bekreftet forbindelsen til al-Qaida, som sto bak angrepet på USA 11. september 2001.

- Sjeik Abu Musab hadde kontakt med sine brødre i al-Qaida i åtte måneder og var i dialog med dem. Kontakten ble så avbrutt, men er nå gjenopptatt, og brødrene i al-Qaida forstår Tawhid og Jihads strategi i Irak.

(®NTB)

ENHET: - Når måneden ramadan nå er begynt, gjør behovet for enhet seg gjeldende i de muslimske rekker, heter det i meldingen fra opprørsgruppen til jordaneren Abu Musab al-Zarqawi.