Corona-vaksine

Lover vaksine over nyttår

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström har gode nyheter til nordmenn.

VAKSINE-NYHET: Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström ber nordmenn være klare til å rulle ut vaksine over nyttår. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
VAKSINE-NYHET: Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström ber nordmenn være klare til å rulle ut vaksine over nyttår. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström lover 2,5 millioner vaksinedoser og ber nordmenn være klare til å rulle ut vaksinen rett over nyttår, ifølge NRK.

- For Norges del snakker vi om leveranse på flere hundre tusen doser i januar. Og I hvert fall mellom to og to og en halv millioner doser i løpet av første kvartal, sier han til kanalen.

Det er Sverige som sørger for Norges tilgang til coronavaksiner gjennom avtalene mellom legemiddelprodusentene og EU-kommisjonen.

Det har også tidligere vært kjent at det kan hende at vaksineringen kan starte i januar dersom utviklingen av covid-19-vaksinene går etter planen.

Siden vaksinene som nå er lengst framme i utprøvingen, må gis i to doser, vil det si at opp mot 1.250.000 nordmenn kan vente seg å bli vaksinert innen utgangen av mars neste år.

Kan få vaksine neste uke

Tidligere onsdag ble det kjent at Storbritannia har godkjent coronavaksinen til selskapene Pfizer og Biontech. Dermed er det klart at 800.000 doser av vaksinen kan tas i bruk til uka i landet, ifølge den britiske helseministeren Matt Hancock.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer