Lover valg i Pakistan i februar

Bhuttos parti holder på opprinnelig dato 8. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valget i Pakistan, som skulle ha vært holdt 8. januar, vil bli holdt innen utgangen av februar, opplyser en kilde i den statlige valgkommisjonen.

- Valget vil ikke bli skjøvet lenger fram i tid enn februar. Vi regner med at det blir i andre halvdel av neste måned, sier et høytstående medlem av den pakistanske valgkommisjonen.

Valgkommisjonen diskuterte utsettelsen på et møte i går, og det er ventet at den kommer med en offisiell kunngjøring i løpet av dagen.

Partiet til den drepte opposisjonslederen Benazir Bhutto ønsker ikke at valget på ny nasjonalforsamling skal utsettes. 

-Ønsker ingen utsettelse 

   - Vi er klare for valg og ønsker ingen utsettelse. Vi krever valg umiddelbart, den 8. januar, sier Shah Mahmood Qureshi fra Pakistans folkeparti PPP. 

    - Myndighetene burde holde seg til planen. Hvis regjeringen utsetter valget, vil vi innkalle til møte i sentralstyret for å avgjøre hva vi skal gjøre framover, sa Qureshi. 

    Også tidligere statsminister og opposisjonsleder Nawaz Sharif ønsker at valget gjennomføres som planlagt 8. januar.

 BLIR IKKE 8. JANUAR:  Valget kan ikke avholdes 8. januar som planlagt, opplyste talsmannen for den pakistanske valgkommisjonen, Kanwar Dilshad, i dag. Kommisjonen lover at valget skal holdes i løpet av februar. Foto: AP/Scanpix.
BLIR IKKE 8. JANUAR: Valget kan ikke avholdes 8. januar som planlagt, opplyste talsmannen for den pakistanske valgkommisjonen, Kanwar Dilshad, i dag. Kommisjonen lover at valget skal holdes i løpet av februar. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

- Ingen her ønsker at valget skal skje etter 8. januar, sa Sharif på en pressekonferanse i byen Lahore i går. (NTB-AFP).