- Lovet 78 mill. for drap. Svindlet

Politiet mener at en tenåringsjente skal ha blitt lovet millioner av dollar via nettet for å drepe sin egen venninne. I virkeligheten skal det hele ha vært en svindelsak.

MILLIONSVINDEL: En 21 år gammel mann, som utga seg for å være en velstående forretningsmann, skal ha lokket en 18 år gammel jente til å drepe sin egen venninne, mener politiet. Foto: NTB Scanpix
MILLIONSVINDEL: En 21 år gammel mann, som utga seg for å være en velstående forretningsmann, skal ha lokket en 18 år gammel jente til å drepe sin egen venninne, mener politiet. Foto: NTB ScanpixVis mer

En amerikansk tenåringsjente (18) er siktet for medvirkning til drap på sin egen venninne, etter at hun angivelig ble svindlet på nettet av en mann som skal ha tilbudt henne millioner av dollar for å planlegge og utføre handlingen.

Drapssaken som for tiden rulles opp i delstaten Alaska er særdeles innviklet:

Det hele skal ha startet med at tenåringsjenta (18) kom i kontakt med en person som utga seg for å være en velstående forretningsmann fra Kansas via Internett.

I virkeligheten var vedkommende en 21 år gammel mann fra delstaten Indiana, melder The Telegraph.

De to skal ha planlagt å voldta og drepe noen i Alaska. Ugjerningen skulle også dokumenteres med bilder og videoer, og belønnes med penger, ifølge politiet.

Milliontilbud

Totalt ble 18-åringen tilbudt ni millioner dollar - omkring 78 millioner norske kroner - for å drepe sin egen venninne. Den angivelige forretningsmannen lovet også å belønne eventuelle medsammensvorne, melder CBS News.

- Jeg vet at det jeg gjorde var galt, uttalte den 18 år gamle kvinnen som er siktet for medvirkning til drap i et fengslingsmøte i Alaska tirsdag.

Ifølge rettsdokumenter fikk 18-åringen hjelp av en 16 år gammel gutt. De to skal ha lokket venninnen ut i skogen, før hun ble skutt, drept og dumpet i ei elv. Det er den 16 år gamle gutten som skal ha avfyrt det dødelige skuddet.

16-åringen er nå siktet for drap. 21-åringen, som utga seg for å være forretningsmann, og tre andre personer er pågrepet mistenkt for medvirkning til drap.

Ingen av de seks mistenkte har erkjent straffskyld.

I RETTEN: 16-åringen er siktet for drap, 18-åringen er siktet for medvirkning til drap, mens 21-åringen er mistenkt for det samme. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: 16-åringen er siktet for drap, 18-åringen er siktet for medvirkning til drap, mens 21-åringen er mistenkt for det samme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Advarer andre

Tenåringsjenta ble drep 2. juni. Jentas far satte i gang en leteaksjon, og spurte den siktede 18-åringen hvor jenta befant seg. 18-åringen skal ha svart at dattera ville komme hjem snart, ifølge New York Times.

- Da hun ikke kom hjem den første dagen, så visste jeg at noe var galt. Da hun ikke kom hjem etter to dager, så visste jeg at noe var falt. Og alt jeg kunne gjøre var å vente på at noen banket på døra, sier faren.

To dager etter drapet ble den drepte jenta funnet i nærheten av et fossefall.

Etterforsker Jeff Petersen uttaler at pågripelsen bør være en advarsel for andre:

- Dersom du planlegger å utføre en kriminell handling i Alaska, og tror at du er trygg fordi du oppholder deg langt, langt borte, så tar du feil. Vi kommer til å spore deg opp. Vi vil finne deg. Og vi vil stille deg for retten, sier han til CBS News.