Lovet slanking - lar staten ese ut

Offentlig sektor vokser rasker enn privat - selv med Frp i regjering.

DROPPET SLANKEKUR: Frp-leder  Siv Jensen har som finansminister levert et budsjettforslag som ikke lever opp til Frp's programfestede prinsipp: «Veksten i offentlig sektor må holdes lavere enn veksten i privat sektor». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DROPPET SLANKEKUR: Frp-leder Siv Jensen har som finansminister levert et budsjettforslag som ikke lever opp til Frp's programfestede prinsipp: «Veksten i offentlig sektor må holdes lavere enn veksten i privat sektor». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp i regjering lever ikke opp til sitt programfestede prinsipp: «Veksten i offentlig sektor må holdes lavere enn veksten i privat sektor».

I finansminister Siv Jensens (Frp) budsjettforslag er det nemlig lagt opp til det motsatte.  Den relle utgiftsveksten i budsjettet er nemlig på 2,3 prosent, mens økonomien er anslått å vokse med rundt to prosent neste år.

Og i et brev til Stortingets finanskomité skriver Frp-lederen at det gir lite mening å sammenlikne veksten i statens utgifter med veksten i økonomien for det enkelte år:

«Finanspolitikken skal bidra til å stabilisere den økonomiske utviklingen. Dersom en holdt igjen i finanspolitikken i år med lav vekst i fastlandsøkonomien, og ga gass i år med høy vekst, ville finanspolitikken bidratt til å destabilisere den økonomiske utviklingen», skriver finansministeren i sitt svar til Stortinget på et spørsmål om veksten i offentlig sektor.

- Oppsiktsvekkende! Dette har vært vår kritikk mot FrPs tilnærming til oljepengebruk i mange år, sier Ap's «skyggefinansminister» Marianne Marthinsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer