Løveungene sov sammen med fedrene sine

- Litt smådiskusjoner, men det er normalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først var de to, så fant dyrepasserne tredjemann som hadde gjemt seg, før løvemamma Sera fødte det fjerde løvebarnet.

Det var i juni at Norges aller første løveunger så dagens lys i Kristiansand Dyrepark. De ble raskt landets nye yndlinger og de som ville kunne følge utviklingen til de små dag for dag.

Seks unger på en måned

En drøy måned senere, i begynnelsen av juli, ble det født to nye løveunger i dyreparken.

Da var det sju år gamle Kila som ble mamma.

Nå har de eldste løveungene blitt fem måneder gamle og har endelig fått møte resten av familien. I natt sov alle seks løveungene sammen med fedrene sine for første gang, skriver Dyreparken i en pressemelding. 

I dag har de stolte fedrene Aragorn og Aslan blitt sluppet ut sammen med mødre og barn i det store uteområdet.

- Noen smådiskusjoner

FØLGER MED: En stolt far fulgte nøye med da ungene lekte med hverandre i det store uteområdet. Foto: Kristiansand Dyrepark
FØLGER MED: En stolt far fulgte nøye med da ungene lekte med hverandre i det store uteområdet. Foto: Kristiansand Dyrepark Vis mer

- Dette gikk veldig bra. Det ble riktignok noen smådiskusjoner i form av brøling og vising av tenner, men det er helt normalt, sier Rolf-Arne Ølberg, som er leder for dyreavdelingen i Kristiansand Dyrepark i pressemeldingen.

Det er fortsatt et visst spenningsforhold mellom Aragorn og de to hunnløvene. Hunnløvene Sera og Kila vokter ungene godt, og Ølberg har ikke noen annen forklaring på det spente forholdet enn at Aragorn har et kroppsspråk som gjør mødrene litt utrygge. Den andre hannen, Aslan, har et helt annet kroppsspråk, og er veldig avslappet, heter det i meldingen.

Dyreparken vet ikke hvem av løvene som er far til ungene. Aragorn og Aslan er halvbrødre og sjefer i dyreparkens løveflokk.

Parring foregår ikke i offentlighet så det er ikke godt å si, sa administrerende direktør i dyreparken, Per Arnstein Aamodt, til Dagbladet.no i juli.

Løveungene sov sammen med fedrene sine
LITE LEKEN: Fedrene kastet seg ikke akkurat inn i leken med løveungene utendørs.
DEN GANG: Her er de to første løveungene som ble født, sammen med mamma Sera.