Lovfester sosialismen

I følge myndighetene støtter 99,25 prosent av det cubanske folk landets styreform. Derfor vedtok nasjonalforsamlingen onsdag at den cubanske formen for sosialisme er «urørlig».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket ble gjort som svar på president George W. Bushs krav om at Cuba gjennomfører reformer før USA vil oppheve blokaden, som har vart i 40 år. Grunnloven blir nå utvidet med at det er folkets vilje at det sosialistiske systemet ikke kan endres.

For en uke siden arrangerte regimet en underskriftskampanje til støtte for paragrafen om sosialismens urørlighet. Ifølge regjeringen skrev over 8 millioner mennesker under, det vil 99,25 prosent av de registrerte velgerne.

Kampanjen ble iverksatt av Fidel Castro som svar på opposisjonens krav om å organisere en folkeavstemning om politiske reformer, det såkalte Varela-forslaget.

I forrige måned samlet opposisjonen inn over 11.000 underskrifter til støtte for kravet om en avstemning, der velgerne skulle spørres om de vil ha ytringsfrihet, frihet for politiske fanger og økonomisk frihet.

(NTB-DPA)

FIDEL FREDER: </B> Sosialisme er den beste styreformen i all evighet og fortjener å bli fredet, mener ihvertfall Fidel Castro.