Lovfestet rett for ettåringer?

Et arbeidsgruppe som har fokusert på kvalitet i barnehagene, foreslår at ettåringer får lovfestet rett til barnehageplass, og at alle barn får 20 timers gratis opphold i barnehagen i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslagene som arbeidsgruppa er kommet fram til, blir overlevert til barne- og familieminister Laila Dåvøy fredag, skriver Dagsavisen.

Arbeidsgruppa som har vært i arbeid siden mars i fjor, foreslår også flere førskolelærere, minstegrense for antall barn per voksen i barnehagene og en nasjonal plan for det pedagogiske innholdet i barnehagen som alle må følge.

- Jeg er svært opptatt av at den pedagogiske kompetansen i barnehagene skal styrkes, både av hensyn til barnas sikkerhet og det pedagogiske tilbudet. Dessuten bør barnehagene være gratis for dem med lav eller ingen inntekt, sier Hjermann som synes forslagene høres spennende ut..

Rapporten, som har navnet «Klar, ferdig, gå! Tyngre satsing på de små!», slår fast at Norge på sisteplass sammen med Sverige og Danmark når de gjelder antall ansatte med pedagogisk utdanning og innsatsen for å heve utdanningsnivået.

Utvalget foreslå også at det opprettes et eget direktorat for barnehager som får statlig ansvar for alle landets barnehager.

(NTB)