I SØPLA:  Regjeringen vil innføre lovforbud mot snus på alle videregående skoler. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.
I SØPLA: Regjeringen vil innføre lovforbud mot snus på alle videregående skoler. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix.Vis mer

Lovforbud mot skolesnus

Men bare for elevene. Rektor: - Vanskelig å overholde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forslaget til endringer i tobakksloven vil regjeringen forby snusing og røyking i videregående skoler over hele landet.

Forbudet skal gjelde bare elevene, ikke lærerne, skriver Bergens Tidende.

Statistikkene har de siste årene vist at antall unge som røyker stadig synker, men at snusen blir mer og mer inn.

Forslagene til endringer i tobakksskadeloven skal behandles av helse- og omsorgskomiteen i begynnelsen av mars. Ved Årstad videregående skole i Bergen er ikke alle enige i at forbudet mot snus og røyk har noe for seg.

- Hvilken forandring vil det gjøre, spør Filip Rødder (20) i et intervju med BT.

Vanskelig å overholde Han tror ikke et tobakksforbud vil ha noe å si i praksis. Rektoren ved skolen legger ikke skjul på at det kan bli vanskelig å overholde en slik lov dersom den skulle bli en realitet.

- Å passe på dem som snuser er en utfordring. Det er mye lettere å se hvem som røyker. Innendørs kan vi kanskje oppdage det, men utendørs er det vanskelig å følge med på, sier han til BT.

I sju norske fylker er det allerede et totalt tobakksforbud på videregående skoler, men nå kan det altså bli forbudt ved lov.

(NTB).