LYKKELIG GIFT:  Flere vestlige land har problemer med tvangaekteskap fra blant annet Pakistan. Disse brudene deltok i en massevielse i Karachi i 2005. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Aamir QURESHI
LYKKELIG GIFT: Flere vestlige land har problemer med tvangaekteskap fra blant annet Pakistan. Disse brudene deltok i en massevielse i Karachi i 2005. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Aamir QURESHIVis mer

Lovforbud mot tvangsekteskap

Kan gi to års ubetinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia innfører lovforbud mot tvangsekteskap. Folk som tvinger andre til å gifte seg mot sin vilje, risikerer heretter opp til to års ubetinget fengsel, melder BBC.

Både ofre for slike ekteskap, venner av ofrene og politiet kan kreve rettslig forbud mot at det inngås slike ekteskap, går det fram av den nye loven. Den skal gjelde for England, Wales og Nord-Irland, mens Skottland har sin egen lovgiving.

- Vi vil gjøre det vi kan for å støtte ofre for tvangsekteskap, å forhindre at flere blir ofre og å gi politi og andre myndigheter verktøyet de trenger, sier statssekretær Alan Campbell i innenriksdepartementet i London. Ofrenes støtteorganisasjoner er glade for den nye loven.

- Ikke alle vil gå til myndighetene og be om hjelp, og det er forståelig. Men det er helt sikkert at dette lovforslaget sender et klart signal om at tvangsekteskap ikke vil bli tolerert, sier Shaminder Ubhi i støttegruppen Ashiana Network.

Den nye loven setter forbund om at familier truer medlemmer til å gifte seg og tvinger dem til å reise til utlandet for å inngå ekteskap. Loven er den første i sitt slag, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider tirsdag.

(NTB)