Lovgivende forsamling overtar makten i Libya

Overgangsrådet i Libya har formelt gitt fra seg makten.

MAKTOVERFØRING: Her avlegger den lovgivende forsamlingen en ed i en seremoni hvor overgangsrådet overfører makten i landet. Foto: REUTERS
MAKTOVERFØRING: Her avlegger den lovgivende forsamlingen en ed i en seremoni hvor overgangsrådet overfører makten i landet. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Maktoverføringen ble markert med en seremoni i hovedstaden Tripoli onsdag kveld. Overgangsrådets leder Mustafa Abdel Jalil erklærte at Nasjonalkongressens medlemmer nå er det libyske folkets rettmessige representanter.

- Vi snur diktaturets side og blar om til en ny side hvor vi bygger landet Libya, sa Jalil.

Han overleverte det libyske flagget til forsamlingens eldste medlem, Mohammed Ali Salim, som lovet å nå målene som landets innbyggere har kjempet for.

Flere av de tilstedeværende gråt da den første fredelige maktoverføringen i Libyas historie var et faktum. Etterpå ble det sendt opp fyrverkeri, og gatene i Tripoli ble fylt av menneskemengder som sang at Libya for alltid vil være et fritt og demokratisk land.

Den lovgivende forsamlingen skal utepeke en midlertidig regjering og sørge for at det velges en permanent nasjonalforsamling neste år. I tillegg skal Nasjonalkongressen begynne arbeidet med å gi landet en ny grunnlov.

Landets nye ledere står overfor mange utfordringer, og det har vært en rekke alvorlige voldsepisoder i Libya de siste ukene. Fortsatt finnes det et utall væpnede grupper som nekter å underordne seg myndighetene i Tripoli og gi fra seg våpnene de brukte i kampen mot diktatoren Muammar Gaddafi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer