Løvinna var trolig drektig - da måtte gutta skape kosen sjøl

Snakk om «gay pride»!

KOS: De to mannlige løvene ser ut til å nyte hverandres selskap. Dette er helt vanlig blant løver, som også gleder seg over sex som ikke direkte handler om reproduksjon, sier zoolog. Foto: T: Nicole Cambre/Rex Shutterstock /  Rex / NTB Scanpix.
KOS: De to mannlige løvene ser ut til å nyte hverandres selskap. Dette er helt vanlig blant løver, som også gleder seg over sex som ikke direkte handler om reproduksjon, sier zoolog. Foto: T: Nicole Cambre/Rex Shutterstock / Rex / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Parallelt med homodebatten i norsk kirke, har et bilde av to løver som koser seg på savannen fått  oppmerksomhet i utenlandsk presse.

På engelsk kalles nemlig en løveflokk «pride» - noe som åpner for det åpenbare ordspillet «gay pride», etter den  årlige paraden for lesbiske, homofile, biseksuelle og transkjønnede.

Det var den belgiske fotografen Nicole Cambre som tok blinkskuddet på en guidet tur i en nasjonalpark i Botswana.

- Jeg har sett homofil oppførsel hos huskyer på Svalbard tidligere, men dette er første gang jeg ser det hos løver, skriver hun i en epost til Dagbladet.

De to løvene - som skal ha seksuelt samkvem - skal ifølge fotografen ha holdt på på den måten i rundt en uke, og ignorert en  løvinne som befant seg i samme område, muligens fordi hun var drektig.

- Sex er innmari digg Det sier hun til den britiske giganten Daily Mail, som først omtalte saken.  På bildene ser de to kattene ut til å trives i hverandres selskap.

En løveekspert National Geographic har snakket med tror ikke nødvendigvis at det er to hannløver, men at det kan være snakk om en uvanlig type løvinner med man som skal finnes i deler av Botswana. Hva som er riktig er ikke godt å si, men homosex mellom dyr er ikke noe uvanlig fenomen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer