Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løvland vraket i Grand Prix

STOREFJELL (Dagbladet): Fjorårets Grand Prix-vinner, Rolf Løvland og Secret Garden, får ikke opptre under årets EuroSong-finale. Løvland, som har vunnet Grand Prix to ganger for Norge, er skuffet over NRK, som ikke vil slippe dobbeltvinneren til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ville gjerne hatt muligheten til å opptre under finalen. Jeg synes det er en viss logikk i det. Jeg har også fått mange henvendelser fra andre som mener det samme, både i det norske musikermiljøet og fra utlandet. Men altså ingen fra NRK, sier en skuffet Grand Prix-veteran til Dagbladet.

Ferdig musikk

- Jeg har skrevet musikk som kunne passet til det formålet. Musikken er riktignok ikke spesiallaget til finalen i Oslo, men jeg har hatt en slik framføring i bakhodet ...

Når finalen går av stabelen i Oslo Spektrum, vil om lag 300 millioner TV-seere over hele Europa ha sine øyne rettet mot Norge.

- Hvor skal du tilbringe Grand Prix-kvelden?

- Jeg vet ikke ennå. Trolig i USA. Jeg har fått billetter til å være blant publikum, men vet ikke om de blir benyttet av meg.

USA-lansering

I stedet for å spille i Oslo Spektrum drar Rolf Løvland og co. til USA for å lansere Secret Garden-prosjektet i 12 amerikanske byer.

En nye video er laget i forbindelse med millionlanseringen. Også det søramerikanske markedet snuser nå på «Nocturne» og vil ha den norsk/irske gruppa på besøk. Rolf Løvland og hans kolleger har derfor bestemt seg for ikke å kjøpe returbillett til Norge foreløpig.

Til sommeren går Secret Garden i studio for å lage en ny plate som kommer på markedet rundt juletider.