Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lovlig å slå ned folk

Blir du slått ned etter å ha kalt noen «feit trønderhomse», må du ikke bli forundret om gjerningsmannen slipper straff. Nettopp det opplevde en 74-årig bergenser som ble slått bevisstløs etter gjentatte ganger å ha sjikanert en 40 år yngre nattklubbgjest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34-åringen var på nattklubbesøk på Rick's Cafe i Bergen 10. mars i fjor sammen med noen venner da intermessoet utspant seg, skriver avisa BA.

74-åringen var tydelig beruset og kom gjentatte ganger med fornærmende uttalelser om den 40 år yngre gjesten. Sjikanen dreide seg i store trekk om mannens korpulenthet og lave høyde. «Tjukken», «den lille feite mannen» og «feit trønderhomse» var noen av karakteristikkene.

Da 34-åringen var i ferd med å forlatekafeen ved 03.15-tida, var 74-åringen fortsatt i full vigør, og da han igjen utbrøt: «Du er jo bare tjukk og feit», ble det for mye for 34-åringen. Han svarte med å slå til 74-åringen med knyttneven.

Knockout

74-åringen gikk i bakken og mistet bevisstheten da han falt mot brusteinen. På Haukeland sykehus fikk han påvist brudd på kraniet og andre skader.

Byretten har slått fast at 34-åringen slo med vilje, men retten mener 74-åringen gikk så langt i sine fornærmelser av mannen at han ikke kan dømmes for voldshandlingen.

Harme-begrepet

«Berettiget harme» er et begrep i norsk rettsvesen som stadig oftere tas i bruk av forsvarerne.

- Ut ifra det som er kommet fram om saken synes jeg det høres ut som byretten har kommet fram til en riktig løsning, selv om det kan synes merkelig at den som slår, går fri, sier høyesterettsadvokat Tor Erling Staff itil Dagbladet.