Lovlig humor og satire, sier fransk rett

Men Sarkozy slåss videre mot kopien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fransk domstol har nå slått fast at forargede franskmenn er i sin gode rett når de stikker nåler i voodoodukken som skal forestille president Nicolas Sarkozy.

Voodoodukken er blitt meget populær i Frankrike etter at det tidligere i oktober ble kjent at Sarkozy krever et salgsforbud. Da forsvant førsteopplaget på 20.000 Sarkozy-dukker.

Dukken blir solgt i en blå pakke sammen med tolv nåler og en satirisk biografi om den franske presidenten.

Satire og humor

Lagmannsretten i Paris konkluderte onsdag med at voodoodukken faller innenfor rammene av ytringsfrihetens tolkning av satire og humor. 

Sarkozys advokat har allerede gjort det klart at presidenten kommer til å anke dommen.

Det finnes også en rød voodoopakke, inneholdende en dukke som forestiller sosialisten Ségolène Royal, som stilte mot Sarkozy i presidentvalget i fjor. Hun har ikke gjort noe forsøk på å stanse salget av sin dukke. (NTB-AFP).

Lovlig humor og satire, sier fransk rett
 KOPIEN:  Denne Sarkozy-dukken er lovlig, sa fransk rett onsdag. Presidentens og hans advokater anket umiddelbart. Foto: AFP/SCANPIX.
KOPIEN: Denne Sarkozy-dukken er lovlig, sa fransk rett onsdag. Presidentens og hans advokater anket umiddelbart. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
ORIGINALEN: President Nicolas Sarkozy og hans advokater anket umiddelbart rettens kjennelse om å tillate salg av voodoo-dukken. Her utemfor Elysee-palasset i går mens han venter på Egypts president Hosnu Mubarak.
HAN OG HENNE: Produsenten av den blå Sarkozy-dukken har laget en rød utgave av presidentens politiske rival Segolene Royal. Hun har ikke utfordret det franske rettsapparat.