Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lovløse Bagdad

Mange irakere har barrikadert seg i sine hjem for å holde gjenger på plyndretokt ute. Sykehus, ambassader, privathus, og offentlige bygninger er blitt endevendt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luksusvillaene til regjeringsmedlemmer og andre ledere, blant dem visestatsminister Tariq Aziz og Saddam Husseins sønn Uday har vært noen av målene. Gjengen som plyndret Tariq Aziz overdådige villa ble i går sett da de kjørte bort med en lastebil fylt av visestatsministerens eiendeler.

Den tyske ambassaden og det franske kultursenteret var også et av målene hvor plyndrerne tok med seg møbler, kjøleskap og elektrisk utstyr.

Bryr seg ikke

Soldatene i invasjonsstyrken foretar seg ingenting overfor irakere som frakter tyvegods rundt om i Bagdad. Ved kontrollpostene nøyer de seg med å sjekke om det er våpen innimellom tyvegodset.

- Vi må beskytte den sivile infrastrukturen som sykehus, kraftverk og vannforsyning, sier den amerikanske obersten Brian McCoy til BBC.

Likevel løftet ikke amerikanske soldater en finger da en gjeng væpnede menn gikk løs på al-Kindi sykehuset. Der tok de med seg alt de kunne komme over, til og med senger, medisiner, medisinsk utstyr og to ambulanser.

Kamper

Amerikanske soldater var også i går involvert i intense kamper flere steder i byen med Saddam-lojale styrker. I trefninger ved Imam-moskeen, al-Azimyah palasset, og ved hjemmet til en av Baath-partiets ledere, ble en amerikansk soldat drept, og 20 såret.

Et ukjent antall amerikanske soldater ble drept ved en kontrollpost i Saddam City. En irakisk selvmordsbomber utløste flere granater da han nærmet seg kontrollposten.

Hodet på tur

Mange fortsatte også feiringen av at Saddam Hussein ikke lenger hadde kontroll over hovedstaden.

Onsdag kunne man se fjernsynsbilder av jublende irakere dra rundt i gatene med hodet fra den ødelagte Saddam-statuen. I går ble bronsehodet av Saddam Hussein fortsatt dratt rundt om i Bagdad av folk som ville delta i feiringen av hans fall.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media