- Lovverket tar ikke høyde for folk i krigstjeneste

Forsvarspolitikere vil endre loven etter at en norsk soldat, som ble skadd under oppdrag i Afghanistan, ikke får yrkesskadeerstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i dag skrev Dagbladet.no at en norsk soldat har pådratt seg varig skade etter en risikofylt militær operasjon i bil i stor hastighet i Afghanistan. Som alt norsk personell er han yrkesskadeforsikret gjennom Statens Pensjonskasse (SPK), men SPK har blankt avslått den unge mannens krav om yrkesskadeerstatning.

- Nei, dette er slett ikke greit. Det er fullstendig uakseptabelt. Vi kan ikke ha et lovverk hvor folk som har vært i farefulle operasjoner faller mellom alle stoler, sier nestleder i Forsvarskomitéen, Signe Øye (Ap) til Dagbladet.no.

Pensjonskassa viser til at den aktuelle militære operasjonen «er innenfor rammen av hans arbeid og man må kunne si at dette arbeidet innebærer en risiko for skade.

Dette er en risiko som faller utenfor yrkesskadedekningen, fordi en skade som oppstår i en slik situasjon er et resultat av den ordinære utførelse av arbeid.» SPK framholder at soldaten ble skadd mens han utførte en operasjon han hadde utført en rekke ganger tidligere, og at det ikke inntraff noe spesielt som avviker fra hvordan den militære operasjonen ellers utføres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer